Alles veilig

Samenwerking Versterkt!

Alles veilig

Wil je een koolmonoxidemelder kopen, of wil je gewoon wat meer over koolmonoxide weten en de melders die wij hebben bekijken en bestuderen. Dan kan dat gewoon op onze website. Wij staan voor veiligheid en alertheid, daarom vind je bijna alle melders die er zijn op onze website. Ook de koolmonoxidemelder, kijk eens op allesveilig.nl

Koolmonoxidemelder

Een koolmonoxidemelder is een apparaat dat dus gas kan detecteren. Een koolmonoxidemelder beschikt over CO sensoren, dit zijn sensoren die direct alarm slaan als ze een verhoogde concentratie van koolmonoxide meten. Deze melders werken op een sterkte van 230 volt, alkaline batterijen of op een duurzame lithium batterij. Een CO melder heeft normaal gesproken een best wel lange levensduur, je kunt al snel uitgaan van zo’n 7 tot 10 jaar. De CO melders werken het beste in stofvrije ruimtes, dus dit is wel belangrijk, als je wil dat je koolmonoxidemelder het optimaal gaat doen. Als je de koolmonoxidemelder wilt schoonmaken, is het belangrijk dat je erop let dat je geen schoonmaakmiddelen gebruikt. Dit komt, omdat er chemische stoffen zitten in deze middelen, en deze stoffen kunnen de sensoren van de melder sterk beïnvloeden. Dit geeft een negatief effect, omdat de melder dan niet meer naar behoren zal werken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling!

Welke melders zijn het beste?

Op het gebied van koolmonoxidemelders zijn er vele bekende en betrouwbare fabrikanten, waar ze gecertificeerd zijn om deze melders te maken. In Europa zijn er meerdere eisen en certificeringen gesteld waar een koolmonoxidemelder aan moet voldoen. Deze zijn opgesteld volgens de Europese norm: EN 50291. Hier staan regels in over het werken van de melders, zoals het op tijd afgaan van de melder wanneer er een verhoogde concentratie van koolmonoxide aanwezig is in een ruimte waar deze CO meters geplaatst zijn. Zoals je eerder hebt kunnen lezen, zijn er veel fabrikanten die betrouwbaar zijn op het gebied van kwalitatieve melders. Hieronder een aantal voorbeelden van betrouwbare en bekende koolmonoxidemelder fabrikanten:

 • Ei Electronics
 • FireAngel
 • Kidde
 • First Alert
 • Honeywell
 • Sensotec Firehawk

Deze fabrikanten maken melders van merken die gecertificeerd zijn, dus dit maakt de melders direct al betrouwbaar en kwalitatief. Deze melders zijn tevens ook allemaal uitgebreid getest door de fabrikanten. Dan weet je zeker dat de melders veilig zijn en direct goed te gebruiken zijn. De melders van deze fabrikanten voldoen ook aan alle kwaliteitsstandaarden die worden gesteld voor deze producten. De CO melders die wij op onze webshop aanbieden, zijn ook allemaal getest en goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Consumentenbond. Dit houdt ook in dat wij kwaliteit leveren en betrouwbaar zijn op het gebied van melders. 

Waarom allesveilig.nl?

Er zijn meerdere redenen waarom je bij allesveilig moet bestellen. Je moet natuurlijk niks, maar we zijn onder andere:

 • Supersnel in het bezorgen, zelfs in België
 • We bieden gratis verzending aan als je bestelt voor meer dan €100. Anders betaal je maar €4,95
 • Het is bij ons mogelijk om achteraf te betalen! Hoe fijn is dat, als je nu even krap zit kan je het lekker later betalen. Vaak heb je hier twee weken de tijd voor
 • Wij bieden een ruime keus aan
 • Allerbelangrijkste, we zijn betrouwbaar en leveren kwaliteit!