Een nieuwe koffiemachine in de kantine

Samenwerking Versterkt!

Een nieuwe koffiemachine in de kantine

Al jaren help ik als vrijwilliger bij de voetbalvereniging in mijn dorp. In de jeugd heb ik altijd in de eerste teams gespeeld en dat deed ik daarna ook een paar jaar in de selectie. Helaas raakte ik ernstig geblesseerd tijdens een van de wedstrijden, waardoor ik daarna niet meer kon voetballen. Ik heb het nog een tijdje geprobeerd, maar ik had altijd pijn en het was beter om te stoppen. Dit was voor mij een flinke domper, want voetbal was en is nog steeds erg belangrijk voor mij. Een jaar later werd ik gevraagd, of ik trainingen wilde geven aan de jeugd. Dat heb ik een aantal jaren kunnen doen met veel plezier, maar ik had vaak pijn na lang staan. Voor mij is het geen probleem om te werken, zolang ik maar regelmatig kan zitten. Ik ben daarna andere dingen voor de club gaan doen en de laatste tien jaar doe ik het beheer in de kantine. Ik regel bijvoorbeeld de roosters en inkopen voor de kantine. Ik vind het leuk om te doen en het is een belangrijk onderdeel van de club. Een groot gedeelte van de winst wordt gemaakt in de kantine. We proberen er regelmatig nieuwe dingen uit. Dit doen we om te zorgen dat we voedsel en dranken betaalbaar kunnen houden, maar ook kwaliteit aanbieden. Een van deze veranderingen is een nieuwe koffiemachine in de kantine. We hadden jarenlang een goedkope koffiemachine in de kantine, maar veel mensen vonden de koffie niet lekker. Dat kregen we vaak te horen. Maar we wilden niet zomaar de koffiemachine in de kantine vervangen, want dat kost veel geld.

Via Club Caffè een koffiemachine in de kantine

Toen ik een wedstrijd van onze selectie bij een andere club bezocht, vond ik de oplossing. Hier hadden ze een koffiemachine in de kantine van Club Caffè. De koffie die ik bestelde was erg lekker en gemaakt met een professionele koffiemachine. De koffie was wel ietsje duurder dan normaal, maar van erg goede kwaliteit. Ik vroeg of het niet een dure aankoop was, maar ze zeiden dat ze de koffiemachine in de kantine in bruikleen hadden. Er was bijna geen onderhoudswerk en de omzet van koffie was flink gestegen. Dit leek mij ideaal voor onze kantine. Ik bezocht de website https://www.clubcaffe.nl/koffiemachine-kantine om informatie op te vragen. Club Caffè gaf aan, dat het voor ons ook mogelijk was om een machine af te nemen en zette de kosten op een rijtje. Tijdens een vergadering bij de club bracht ik het onderwerp naar voren en iedereen had interesse. Er waren maar weinig mensen aanwezig die de koffie lekker vonden. Ik kon de kosten laten zien en die vielen erg mee, omdat we de machine in bruikleen konden nemen. Tijdens de vergadering besloten we gezamenlijk om voor de verandering te gaan.

Erg blij met de nieuwe machine

We hebben nu een aantal maanden de nieuwe koffiemachine in de kantine en het was een erg goede keuze. We hebben de prijs van de koffie een klein beetje moeten verhogen, maar niemand vindt dat een probleem. We verkopen nu veel meer en krijgen vaak complimenten over de koffie. Een aantal bezoekers vroegen al hoe het mogelijk was dat we een professionele koffiemachine in de kantine hadden. Ik verwijs ze dan altijd door naar de website van Club Caffè en geef aan, dat het voor ons een goede keuze was. Het vervangen van de koffiemachine in de kantine was voor ons een goede keuze;

  • De koffie is veel lekkerder
  • De kosten zijn iets hoger, maar we verkopen veel meer
  • We hebben bijna geen onderhoud aan de machine