Gebruik badkamerverlichting als inrichtingsinstrument

Samenwerking Versterkt!

Gebruik badkamerverlichting als inrichtingsinstrument

Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan met het verbouwen van verschillende huizen. Toen we eenmaal ons eerste huis gekocht en verbouwd hadden, wisten we dat dit onze roeping zou worden. Het zijn vooral de badkamers waar we ons druk hebben gemaakt en nu vragen vrienden ons dagelijks om advies. Ons geheime wapen is de badkamerverlichting. Je wilt alles goed kunnen zien in de badkamer, zonder dat het direct een lichtgevende ruimte in het huis wordt. Daarom is het strategisch plaatsen van de badkamerverlichting een goed begin wanneer je direct resultaat wilt hebben.

De ontwikkeling van badkamerverlichting

Waar het inrichten van de badkamerverlichting ooit begon met grote lampen, is het nu allemaal net even iets anders. Er zijn nog altijd mensen die spaarlampen in de badkamer gebruiken. Persoonlijk is dat een keuze die wij nooit zouden maken. Het zorgt alleen maar voor ergernissen en waarom zou je wanneer je kunt kiezen voor ledverlichting, zoals bij pretmetled.nl? De ledverlichting is in verschillende kleuren beschikbaar, is gemakkelijk in te bouwen en heeft een bijzonder lange levensduur. Nog belangrijker: Je kunt het schijnsel van het licht aanpassen naar de ruimte waar je licht wilt hebben. En dat maakt het wel heel erg makkelijk. Waar moet je op letten bij badkamerverlichting? Er zijn een aantal punten die wij altijd in overweging nemen:

  • Je wilt veel licht bij de wastafel
  • Onder de douche wil je alles kunnen zien
  • Bij de wasmachine moet genoeg badkamerverlichting zijn

Dat betekent dus niet dat heel de badkamer vol met lampen gehangen hoeft te worden. De badkamerverlichting bij de wastafel is gemakkelijk te regelen door onder een medicijnkastje lampen op een witte muur te laten schijnen zodat het licht terugkomt de badkamer in. Bij de wasmachine, die vaak tegen een muur staat, kan het licht van boven komen in de richting van de muur. De verlichting buiten de douche kan zo aangepast worden dat het licht richting de cabine schijnt. Zo heb je met zo min mogelijk lampen een zo breed mogelijk effect, zonder dat de badkamer direct een zee van licht wordt. Dit bespaart natuurlijk ook direct op de investeringen die gedaan moeten worden om de badkamer netjes op orde te maken. Zelf bestellen we de badkamerverlichting steevast op pretmetled.nl, vooral vanwege de prettige ervaringen die we gehad hebben met de levering van de bestellingen, en natuurlijk ook de prijzen. Aangezien we vaak voor andere mensen de badkamer aanpakken, en daar niet altijd voor betaald krijgen, is dat een groot pluspunt.

Wat is belangrijk in jouw badkamer?

Met alleen badkamerverlichting ben je er natuurlijk niet. Een goede badkamer is de plek waar je rustig kunt werken aan je make-up en je haar, waar je tandenpoetst en je doucht en vaak is het ook de plek waar de wc staat. Het is een plek waar je tot jezelf moet kunnen komen en waar je een moment van rust moet kunnen pakken. Heb je weleens gekeken naar hoe jouw badkamer eruitziet en welke kleuren er gebruikt zijn? Hoeveel vrije ruimte heb je en hoe is het met de staat van jouw badkamerinrichting? Af en toe is het goed om eens kritisch rond te kijken. Wanneer je toch aan het werk wilt gaan met de verlichting in de badkamer, kun je direct kijken of de wastafel wel op de goede plek hangt, of de douchecabine nog aan de eisen voldoet en hoe het is met de tegels. Niets is zo prettig als je lekker terug te kunnen trekken in een ruimte die volledig ingericht is naar jouw eigen wensen en eisen.