Hoe kan ik uitvaartverzekering vergelijken?

Samenwerking Versterkt!

Hoe kan ik uitvaartverzekering vergelijken?

Een uitvaartverzekering moet je op tijd afsluiten. Na je 75e is het immers niet meer mogelijk. Ook ik vond dat ik er nu toch echt eens aan moest geloven. Ik had het lang uitgesteld, omdat ik erg op zag tegen de uitvaartverzekering vergelijken. Een uitvaartverzekering afsluiten is namelijk niet altijd even makkelijk. Met de hoeveelheid aan aanbieders zie je ons door de bomen het bos niet meer.  Je wilt graag een goede verzekering, zodat je nabestaanden geen problemen ondervinden. Maar aan de andere kant wil je natuurlijk niet te veel betalen. Er zijn verschillen in dekking, verschillen in prijs, verschillen in algemene voorwaarden….  Hoe vindt ik nu de beste en goedkoopste uitvaartverzekering die aansluit bij mijn wensen? Daar was ik nu benieuwd naar. Ik dook achter de PC en zocht het uit. En met succes! Via een handige vergelijkingssite was ik sneller dan gedacht voorzien van een betaalbare uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering vergelijken via internet

Er zijn tegenwoordig op het internet verschillende handige hulpmiddelen te vinden om van alles met elkaar te vergelijken, van hotels tot energiemaatschappijen. Dit was dan ook het eerste wat door mijn hoofd schoot toen ik begon met mijn zoektocht naar de beste verzekering. Zou er ook een dergelijke site zijn voor uitvaartverzekering vergelijken? Ik hoefde niet lang te zoeken. De site waar ik al snel op terecht kwam was ikvergelijkonline.nl. Op deze site kun je van alles vergelijken. Een greep uit de onderwerpen die deze site ter vergelijking aanbiedt:

  • Autoverzekering vergelijken
  • SIM-only vergelijken
  • Energie vergelijken
  • Internet & TV vergelijken
  • Overlijdensrisicoverzekering vergelijken
  • En jawel: uitvaartverzekering vergelijken

Precies wat ik zocht dus! Via een handig keuzemenu kwam ik uit op het gedeelte waar ik direct de vier goedkoopste uitvaartverzekeringen te zien kreeg. Handig! In deze top vier waren ook de beoordelingen van klanten en de premies te zien. Na een simpele klik kon ik ook alle andere uitvaartverzekeringen op een rijtje zien. Zo kon je ik een simpel overzicht de uitvaartverzekering vergelijken op prijs. Naast elke verzekeringsmaatschappij stond een knop waar ik op kon klikken om de premie te berekenen. Via deze knop wordt je doorgestuurd naar de site van de verzekeringsmaatschappij om je premie te berekenen.

Doordat de website ook een handig overzicht bood van de belangrijkste punten, kon je ook overzichtelijk de uitvaartverzekering vergelijken op kwaliteit.  Je kon bijvoorbeeld met één muisklik zien of je kinderen worden meeverzekerd. Ook kon je zien of er een vrije keuze in de uitvaartverzorging was, iets wat ik zelf een erg belangrijk punt vind. Allemaal heel praktisch! Binnen de kortste keren had ik mijn keuze gemaakt. 

Uitvaartverzekering vergelijken: hoe werkt het?

Ik was natuurlijk wel benieuwd wat nu de criteria zijn waarop ikvergelijkonline.nl de top vier samenstelt. Ik wilde natuurlijk niet dat de gegeven adviezen eigenlijk verkapte reclame waren. dat was  gelukkig niet zo. ikvergelijkonline.nl werkt met vergoedingen, die zij van sommige verzekeraars ontvangen wanneer via hun website een verzekering wordt afgesloten. Maar ikvergelijkonline.nl plaatst alle verzekeraars op hun site, ongeacht of zij wel of geen vergoeding betalen. De uitkomst is dus altijd eerlijk. Dat vond ik een fijne gedachte. Denk je nu: Ik moet ook eens een uitvaartverzekering vergelijken? Dan kan ik je alleen maar aanraden om deze site te gebruiken!