Hygiëne als een methode voor ongediertebestrijding

Samenwerking Versterkt!

Hygiëne als een methode voor ongediertebestrijding

Ongedierte zijn ongewenste planten, dieren, insecten, ziektekiemen of andere organismen die de menselijke activiteit verstoren. Ze kunnen bijten, voedselgewassen vernietigen, eigendommen beschadigen of op een andere manier ons leven bemoeilijken. Wanneer huizen en tuinen schoon worden gehouden, is er geen voedsel voor ongedierte en ook nergens een plek om te leven en te broeden. Dit betekent op zijn beurt dat er weinig ongedierte aanwezig zal zijn en dat ongediertebestrijding minder of niet van toepassing zal zijn. Houd bij ongediertebestrijding rekening met het feit dat het weinig zin heeft om ongedierte te bestrijden en onder controle te houden als relevante hygiënefactoren evenmin worden aangepakt. Het ongedierte zal snel terugkeren als een goed hygiëne niet wordt gehandhaafd. Ongedierte kan worden beheerst op de volgende manieren:

  • Opruimen na de maaltijd. Leg voedselresten in de prullenbak en was en droog na gebruik borden, kopjes, glazen, bestek en kookpotten.
  • Stop al het afval in een vuilnisbak
  • Wikkel alle etensresten stevig in papier voordat je ze in de vuilnisbak gooit
  • Houd alle banken, kasten en vloeren schoon en vrij van etensresten
  • Reinig regelmatig achter kachels, koelkasten en andere huishoudelijke apparaten
  • Houd voedsel in containers met goed sluitende deksels
  • Gebruik het toilet op de juiste manier. Zorg ervoor dat alle urine en feces in het toilet terechtkomen en dat het toilet na gebruik wordt doorgespoeld. Toiletpapier is het enige soort papier dat door het toilet moet en kan worden weggespoeld
  • Zorg ervoor dat alle septic tanks en uitloogkanalen goed afgesloten zijn
  • Gebruik horren om te voorkomen dat ongedierte het huis binnendringt en verzegel gaten rond buizen

Plaagdierbeheersingsplan als ongediertebestrijding

In voedselverwerkende omgevingen is ongediertebestrijding een must. Ongedierte kan je product en de reputatie van je bedrijf in gevaar brengen omdat niemand iets in het product wil vinden dat niet op het etiket staat vermeld. Maar ongediertebestrijding in dergelijke omgevingen is ook erg gevoelig. Er moeten speciale voorzorgsmaatregelen genomen worden om ervoor te zorgen dat de ongediertebestrijding de voedselveiligheid niet bedreigt. Om plagen beter onder controle te houden terwijl je de gevoelige milieu-eisen van een voedselbedrijf naleeft, ben je verplicht bepaalde regels te volgen. Ongediertebestrijders kunnen een plaagdierbeheersingsplan voor je opstellen.

Wanneer hulp inroepen?

Als je weet dat een bepaald soort ongedierte een ziekte overdraagt, eigendommen vernietigt of op andere manieren schade veroorzaakt, is je vermogen om hen te verdragen waarschijnlijk nul. Maar als het ongedierte geen schade aanricht, kun je besluiten om hun aanwezigheid op een specifieke locatie te tolereren. Uiteraard is elke situatie anders, dus je zult zelf moeten beslissen wanneer je actie onderneemt. Maar als een ongedierte een niveau heeft bereikt waarop je ze niet langer kunt verdragen, zul je een actieplan nodig hebben. Vaak zijn er meerdere manieren om de plaag onder controle te krijgen, dus overweeg om meerdere methoden te kiezen. Door het probleem vanuit verschillende invalshoeken aan te pakken, kun je voorkomen dat je snel opnieuw te maken krijgt met het ongedierte. Bovendien zou je kunnen denken dat je klaar bent na de ongediertebestrijding. Maar in feite moet je de situatie goed blijven opvolgen om ervoor te zorgen dat je aanpak heeft gewerkt. Als je merkt dat het ongedierte na verloop van tijd is teruggekeerd, denk er dan over om je ongediertebestrijding aan te passen of professionele hulp in te roepen. Bij de ongediertebestrijder ‘Beestjes Kwijt’ kun je terecht voor het verwijderen van het ongedierte dat je huis of tuin heeft overgenomen. Professionele hulp is ook altijd beter, dan wanneer je het probleem zelf probeert aan te pakken. Deze mensen kennen hun vak, hebben de ervaring en het nodige materiaal om ongedierte te bestrijden. Je kunt een online afspraak maken op de site beestjeskwijt.nl.