Inspiratie voor houten vloeren in huis

Samenwerking Versterkt!

Inspiratie voor houten vloeren in huis

Prachtige houten vloeren kunnen een hele ruimte verankeren, waardoor rijke warmte of sobere elegantie wordt verleend aan kamers. Er is een breed scala aan opties om uit te kiezen, van gerecycleerde planken tot moderne dennen en essen hardhouten vloeren. Brede planken bieden een geruststellende solide basis voor een kamer, terwijl gepolijst parket raffinement en verfijning suggereert. Om het even welk soort hout je kiest, houten vloeren zullen nooit uit de mode raken. Bovendien zijn hardhouten vloeren veel gezonder! De kwaliteit van de binnenlucht is een van onze grootste gezondheidsbedreigingen, maar geïnstalleerd in huis of op kantoor dragen hardhouten vloeren bij aan een gezonde leefomgeving. Harde vloeren zoals hardhouten vloeren, trekken of huisvesten geen mijten of schimmels aan. Dat zorgt voor een betere luchtkwaliteit voor alle inwoners, maar vooral ook voor een betere omgeving voor mensen die last hebben van allergieën. Het harde oppervlak van deze vloeren helpt ook voorkomen dat kunstmatige stoffen zoals pesticiden zich op sommige vloerbedekkingen kunnen verzamelen. Een recent EPA-onderzoek wees uit dat pesticiden die in tuinen en huizen worden gebruikt, zich op vloeren en andere oppervlakken in het huis ophopen, maar dat hardhouten vloeren de opeenhoping van dergelijke gifstoffen sterk verminderen. Een andere zorg voor de huiselijke omgeving is het ontgassen van gifstoffen die het gevolg zijn van sommige synthetische materialen. Elk van deze chemicaliën kan mensen thuis chronisch ziek maken. Hieronder nog enkele voordelen van een houten vloer.

Waarom kiezen voor houten vloeren?

  • Houten vloeren zijn betaalbaar – Hardhouten vloeren voegen waarde toe aan uw woning als u het later wilt verkopen, om nog te zwijgen van het feit dat hardhouten vloeren met de juiste zorg levenslang meegaan. Ze nemen in waarde toe zoals je huis dat doet. Houten vloeren zijn een van de meest gewilde vloerbedekkingen bij het renoveren van een huis en het bouwen van een nieuwe woning.
  • Hardhouten vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden – Hardhouten vloeren vragen meestal een routine onderhoud, zoals vegen en stofzuigen. Hierdoor wordt je houten vloer beschermd tegen vocht en zware slijtage waardoor krassen ontstaan.
  • Hardhouten vloeren zijn milieuvriendelijk – In tegenstelling tot de meeste vloerbedekkingen, zijn houten vloeren afkomstig van een natuurlijke hulpbron die duurzaam is. Tegenwoordig wordt het meeste hout gekapt uit bossen die zorgvuldig worden beheerd om in de toekomst voor continue hulpbronnen te zorgen. Bovendien is er tegenwoordig meer staand hardhout dan 50 jaar geleden.
  • Er is een enorme selectie en variëteit!

Welke soort?

Zoals alle organische materialen heeft elke houtsoort zijn eigen unieke karakter en eigenaardigheden. Om het nog verwarrender te maken, zijn er binnen elke soort veel variaties in kleur, dimensionale stabiliteit, korrel en hardheid. Deze variaties kunnen ertoe leiden dat 2 verschillende stammen van dezelfde soort anders worden ingedeeld. De houtsoort van je vloer vertelt veel over. Als u bijvoorbeeld Grade vloeren wilt gebruiken, kiest u vloeren met de meest uniforme kleur, zonder knopen en waarvan de langste planken een gemiddelde lengte hebben. Als u vloeren van natuurlijke kwaliteit gebruikt, heeft uw vloer wat kleurvariatie, minerale kleuren en kleine speldknopen. Vloeren van natuurlijke kwaliteit bevatten 10 tot 20% materiaal van rustieke kwaliteit. Lichtere houtsoorten daarentegen zullen een meer drastische variatie hebben. Als u kiest voor rustieke houten vloeren, zal uw vloer grotere strakke knopen en de meeste kleurvariatie hebben. Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van hardhouten vloeren is de hardheid of sterkte van het specifieke hout waarin u bent geïnteresseerd. Hoe hoger het getal, hoe harder het hout. Ook zin om een warme, huishoudelijke sfeer in huis te brengen? Neem een kijkje bij Lab 21 via de pagina www.lab21.nl voor meer inspiratie of informatie!