Kosten verkoop woning gezocht? Makelaarkosten biedt uitleg.

Samenwerking Versterkt!

Kosten verkoop woning gezocht? Makelaarkosten biedt uitleg.

Een woning verkopen is een grote stap. De meeste mensen schakelen hiervoor een makelaar in. Hieraan zijn kosten verbonden. Benieuwd wat de kosten zijn voor de verkoop van uw woning? Dan vertellen wij van makelaarkosten u er graag meer over. Als onafhankelijke adviseurs geven wij u handige adviezen mee, zodat u een betrouwbare en voordelige verkoopmakelaar kunt vinden voor uw woning. Een aantal grote kosten bij de verkoop van u woning zijn, opstartkosten en makelaarscourtage. En wat dacht u van een NVM-makelaar? Voor de volledige informatie over de kosten verkoop woningen kunt u terecht op onze website.

Kosten verkoop woning

Om gelijk tot de kern te komen: makelaars hanteren allemaal eigen tarieven. Wij leggen u graag uit met welke kosten u sowieso rekening dient te houden en voor welke valkuilen u dient te waken. Met behulp van onze adviezen, gaat u goed voorbereid van start. Als verkoper wilt u uiteindelijk een mooi bedrag overhouden onderaan de streep. Daarom wilt u nu weten met welke kosten u rekening dient te houden als u uw woning verkoopt met de hulp van een makelaar. Sommige makelaars hanteren een vaste prijs. Lijkt ideaal en geeft inderdaad meer inzicht, maar controleer kritisch welke diensten er allemaal onder deze prijs vallen. Daarbij dient u bij tegenvallend verkoopresultaat hetzelfde bedrag te voldoen. Het merendeel van de makelaars hanteren makelaarscourtage. Dit is een percentage tussen de 1% en 2% van de verkoopsom. Hiermee is het één van de grootste kostenposten bij verkoop. Deze vergoeding is bedoeld voor het grootste gedeelte van de diensten en werkzaamheden die hij of zij heeft verricht om uw woning te verkopen. Daarbovenop worden opstartkosten berekend. Een makelaar dient namelijk flink vooruit te investeren om uw woning in de verkoop te plaatsen. Denk aan het maken van professionele foto’s, opvallende advertenties en aansprekende brochures. Elke makelaar hanteert ook hierbij een eigen verkoopstrategie. Al met al zitten hierin veel uren en kostenposten opgenomen. Het is daarom een bekend principe dat makelaars opstartkosten berekenen als een van de grotere kosten voor de verkoop van uw woning.

Een NVM-verkoopmakelaar of toch maar niet?

U bent de term vast al wel eens tegengekomen, een NVM-makelaar. Wat houdt het nou eigenlijk in? Een NVM-makelaar is lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). Kiest u in een NVM-verkoopmakelaar dan bent u verzekerd van kwaliteit op het gebied van marktkennis, opleiding en juridische zaken. Dit levert zeker voordelen op bij de verkoop van uw woning, maar het is altijd verstandig om te blijven vergelijken met andere makelaars. VBO-makelaars bieden namelijk regelmatig vergelijkbare voordelen voor een beter tarief. Bovendien zegt een certificaat niet alles. Aangezien u benieuwd bent naar de kosten voor de verkoop van uw woning, is het verstandig om vooraf grondig de kwaliteit en werkwijzen te vergelijken. Om makelaars eenvoudig te kunnen vergelijken, kunt u een vergelijkingschecks uitvoeren via onze website, zodat u direct de meest concurrerende offertes ontvangt van makelaars bij u in de buurt! Daarbij is het onze beste tip: vergelijken van offertes, inclusief alle diensten die hierbij horen. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken voor de makelaar die bij u past.

Belangrijk om te onthouden bij verkoop van uw woning:

  • Vergelijk meerdere makelaars
  • Kies voor onafhankelijk advies
  • Ga goed voorbereid van start
  • Eenvoudig online vergelijken
  • Controleer welke diensten worden meegenomen in de ‘vaste’ prijs
  • NVM-verkoopmakelaar heeft een certificaat is aangesloten bij het NVM
  • VBO-makelaars kunnen vaak gelijke voordelen bieden

Bekijk onze website voor alle informatie, zodat goed voorbereid een makelaar kunt uitkiezen voor de verkoop van uw woning: makelaarkosten.nl/! Dat scheelt enorm in de kosten voor de verkoop van uw woning!