Op zoek naar voordelig energie? Energievergelijker!

Samenwerking Versterkt!

Op zoek naar voordelig energie? Energievergelijker!

Het afgelopen jaar ben ik aan het proberen mijn vaste lasten te verminderen. Ik heb een aantal abonnementen opgezegd, ga minder met de auto en probeer minder vaak online eten te bestellen. De grootste klap heb ik echter gemaakt in mijn energiekosten. Dankzij de energievergelijker van Opportuun kwam ik erachter dat ik maandelijks tientallen euro’s te veel betaalde aan mijn energieleverancier. Graag wil je vertellen hoe deze energievergelijker werkt, zodat jij ook geld kunt besparen! Ga naar https://www.opportuun.com/ en klik op de energievergelijker. Vervolgens doorloop je een aantal stappen:

  • Adres opgeven
  • Invullen van verbruik
  • De juiste leverancier uitkiezen

Alles begint met het opgeven van je adres. Ik voelde daar enige weestand; ik houd er niet van mijn adresgegevens overal achter te laten. Maak je echter geen zorgen: Opportuun gaat verantwoord om met je gegevens en beschermt je privacy. Vervolgens krijg je een aantal vragen over je huishouden. De energievergelijker vindt de beste deal afhankelijk van je verbruik, dus is het belangrijk dat je dat zorgvuldig doorgeeft. Nadat je alles netjes hebt ingevuld verschijnen een aantal energieleveranciers op het scherm. Deze staan gesorteerd op jaarlijkse kosten, je ziet dus direct waar jij het meest bespaart. Het is natuurlijk wel van belang dat je kijkt naar de voorwaarden. Vaak is het goedkoopste abonnement niet voor niets het goedkoopst! Je hebt bijvoorbeeld te maken met een lange looptijd (3 tot 5 jaar) of zit vast aan een lange opzegtermijn. Klik dus niet zomaar een goedkoop contract aan, maar lees de voorwaarden eerst even goed door! Wil je een specifiek product, of ben je fan van een bepaalde leverancier? Aan de linkerkant van de pagina vind je een aantal filters, waardoor je snel de aanbieding vindt die perfect bij je past. De energievergelijker helpt je maandelijks tientallen euro’s te besparen!

Energievergelijker: wat waren mijn overwegingen?

Nu je weet hoe de energievergelijker werkt, is het misschien goed om te weten wat mijn persoonlijke overwegingen waren. Prijs is namelijk niet alles! Om te beginnen was ik op zoek naar een abonnement met groene stroom. Gelukkig is ook daar een optie voor bij het filter. Let wel goed op: niet bij elke aanbieder krijg je 100% groene stroom. Soms wordt slechts een bepaald percentage op een milieuvriendelijke manier opgewekt. Een andere afweging was een korte looptijd. Ik houd van mijn vrijheid en ben het liefst nergens aan gebonden. Een contract van 5 jaar is voor mij daarom niet aan de orde. Het liefst wilde ik een variabel abonnement, maar toen ik het verschil zag met een jaarcontract ben ik toch daarvoor gegaan. De energievergelijker hielp me zo toch weer wat meer te besparen! Tot slot heb je de keuze tussen een vast of een variabel tarief. Wil je een energieprijs die jaarlijks meebeweegt met de markt, of zet je hem liever vast op een bepaalde waarde? Ik heb er zelf vertrouwen in dat energie de komende jaren niet veel duurder wordt, dus heb gekozen voor een variabel tarief. Ben je nieuwsgierig naar alle voordelen van de energievergelijker van Opportuun? Surf dan snel naar de website!

Contact opnemen voor een goede deal

Begrijp je niet helemaal hoe de energievergelijker werkt, of wil je graag wat hulp bij je keuze? Neem dan gerust contact op met de klantenservice! Zij vertellen je graag hoe de vergelijker werkt en leiden je door het proces. Daarnaast kunnen ze je ook helpen bij het maken van de juiste keuze, bijvoorbeeld aan de hand van je verbruik. Wacht dus niet en neem direct contact op via het opgegeven telefoonnummer of het e-mailadres. Met de energievergelijker bespaar je in een handomdraai honderden euro’s op je energierekening!