Tijdregistratie

Samenwerking Versterkt!

Tijdregistratie

Heb jij als werkgever te maken met personeelsleden die steeds wisselende uren werken? Dan zul je een soort van tijdregistratie bij moeten houden om ervoor te zorgen dat je aan het eind van iedere periode weet hoeveel salaris je moet betalen aan ieder personeelslid. Als jij een bedrijf hebt waar iedereen vaste uren werkt en daar wordt niet van afgeweken, dan heb je hier niet mee te maken. Maar heb je te maken met flexibele werkroosters, met mensen die de ene week vijf uur werken en de andere twintig, dan moet je wel een goede tijdregistratie bijhouden, anders raak je immers het overzicht volledig kwijt. Dat is onhandig, omdat je dan niet weet hoeveel werkuren je per werknemer door moet geven voor de salarisadministratie. Ook kun je dan conflicten krijgen met werknemers, omdat zij van mening zijn dat zij meer werkuren hebben gedraaid dan waar jij op uit komt. Het is dus van belang om van een systeem gebruik te gaan maken dat jou overzicht geeft, zodat je weet wat je kosten zullen zijn, en dat ook voor je personeelsleden duidelijk is. Je kunt dan de tijdregistratie altijd op orde hebben!

Systeem voor tijdregistratie

Er zijn verschillende manieren om een systeem van tijdregistratie op te zetten. Sommige bedrijven rekenen eenvoudigweg met de uren waarop iemand ingeroosterd stond, andere werken nog met papieren kaartjes waarop de werknemer zelf de gewerkte uren in kan vullen, wat dan door de administratie gecontroleerd wordt. Ook kun je natuurlijk van een prikklok gebruik maken. Maar zou het niet gemakkelijk zijn als jouw systeem voor tijdregistratie direct in verbinding zou staan met software die ook gebruikt wordt voor het maken van het werkrooster en voor het berekenen van de salarissen? Dan hoef je zelf zo weinig mogelijk nog handmatig in te voeren en dat scheelt jou of jouw administratiemedewerkers dan weer heel veel tijd! Met de technieken van tegenwoordig zijn er echt verschillende manieren om de werkuren in real time bij te houden, bijvoorbeeld door middel van:

  • inchecken via de app
  • een online tijdklok
  • inklokken via de desktop
  • koppeling met het werkrooster

Door deze middelen te koppelen aan jouw software, kun je op ieder willekeurig moment zien hoeveel uren een bepaalde medewerker gewerkt heeft en hoe hoog de totale loonkosten van een bepaalde periode voor jou zullen zijn. Een dergelijk systeem voor tijdregistratie is dus ontzettend efficiƫnt en biedt jou veel duidelijkheid!

Registratie en planning

Ben jij op zoek naar een goed systeem voor tijdregistratie, dan moet je eens de mogelijkheden bekijken die PersoneelsSysteem.nl jou kan bieden. Zij bieden software met een koppeling tussen gemaakte werkroosters en de salarisadministratie. Je hebt bij hen verschillende mogelijkheden om de uren te registreren. Zo kunnen gewoon de geplande uren overgenomen, die jij vervolgens handmatig bijwerkt naar de werkuren die iemand daadwerkelijk heeft gemaakt. Ook kan er gewerkt worden met een online tijdklok, waarbij werknemers met behulp van een sleutelhanger of hun vingerafdruk in kunnen checken. Heb jij een onderneming waarbij mensen vaak thuis werken, dan kun je ook werken met een inkloksysteem via de desktop. Of er kan gebruik gemaakt worden van hun speciale app. Welke manier van tijdregistratie je ook kiest, zowel jij als jouw personeelslid hebben altijd inzicht in de gewerkte uren. Dit geeft dus veel duidelijkheid voor iedereen. Meer over hun opties voor tijdregistratie kun je lezen op PersoneelsSysteem.nl. Je kunt hier ook meer lezen over de mogelijkheden die hun software biedt voor het maken van personeelsplanningen, waarbij ieder zelf voorkeursdagen en vrije dagen aan kan geven. De software van PersoneelsSysteem kan jou echt helpen om jouw administratie te vereenvoudigen!