Wanneer kun je je alimentatie wijzigen?

Samenwerking Versterkt!

Wanneer kun je je alimentatie wijzigen?

Als je ex-partner en jij uit elkaar zijn gegaan brengt dat vaak een hoop gedoe met zich mee. Meestal is het zo dat na een aantal jaren de verstandhouding weer verbetert, voornamelijk omwille van de kinderen. Jullie hebben de situatie dan geaccepteerd zoals hij is en kunnen weer samen door één deur, en gelukkig maar, want dat is de beste situatie voor de kinderen. Naast de verstandhouding tussen jullie beiden kunnen er echter ook andere wijzigingen ontstaan. Het is belangrijk deze in de gaten te houden omdat ze van belang kunnen zijn voor het bedrag aan alimentatie aan je ex-partner moet betalen, elke maar opnieuw. Soms kun je deze alimentatie wijzigen omdat er in jouw (of zijn / haar) situatie iets is veranderd. Je alimentatie wijzigen is echter niet iets dat je zomaar even doet. Er komen heel veel regeltjes bij kijken en dus is het niet geheel onverstandig daar iemand voor in te huren die alle verstand heeft van de alimentatie wijzigen. Dan weet je zeker dat het hele proces grondig wordt aangepakt en alle gewijzigde aspecten in kaart worden gebracht. Want enkel met een volledig dossier kun je berekenen hoeveel de alimentatie in de nieuwe situatie moet worden en hoeveel dat verschilt met het bedrag dat je voorheen aan je ex-partner betaalde. Met een beetje geluk kom je er achter dat je je alimentatie kunt wijzigen, en je dus vanaf nu elke maand opnieuw geld bespaart, wat je anders aan je ex-partner had moeten overmaken. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Hoe weet je of je je alimentatie kunt wijzigen?

Het kan zijn dat je een vermoeden hebt dat de alimentatie die je op dit moment betaalt aan de hoge kant is. In dat geval is het een goed idee om contact op te nemen met één van de advocaten van http://www.alimentatie-wijzigen.nl. Alimentatie-wijzigen is een bedrijf dat zich volledig richt op het wijzigen van de eerder vastgestelde hoogte van de alimentatie, meestal tijdens de scheiding. De advocaten die hier werkzaam zijn zijn gespecialiseerd in dit vakgebied en weten je dus precies te vertellen hoe de huidige situatie van invloed is op de hoogte van de alimentatie die je op dit moment betaalt aan je ex-partner. En het mooie is: Ze bieden een volledig gratis alimentatiecheck aan, welke als service voor u bedoeld is, zodat u kunt nagaan of alles nog steeds klopt en in lijn is met de huidige normen voor alimentatie. Want ook hierin kunnen uiteraard wijzigingen zijn ontstaan. 

Hoe gaat de procedure in zijn werk?

Als je de specialisten en advocaten inschakelt om je alimentatie te wijzigen kun je het volgende verwachten:

  • Een intakegesprek om de vorige en huidige situatie door te spreken.
  • Daarna lever je alle benodigde stukken in.
  • Op basis hiervan wordt de nieuwe berekening gemaakt.
  • En uiteindelijk ontvang je een advies met betrekking tot je situatie.
  • Indien gewenst kun je je alimentatie wijzigen met hulp van diezelfde specialisten.

Het hele proces is duidelijk en transparant zodat je ten alle tijden precies weet waar je aan toe bent, dat is wel zo prettig. Bovendien hebben de advocaten van Alimentatie-wijzigen.nl enorm veel ervaring met dit soort situaties en weten ze niet alleen exact wat de regels zijn, maar zijn ze het ook gewend om tussen twee ex-partners in te staan. Dit is niet altijd gemakkelijk, zowel voor de ex-partners als voor advocaten, maar in dit geval zijn ze daar dus ruim ervaren in. Schakel ze dus gerust in als jij twijfelt over of je niet teveel alimentatie betaalt!