De alcoholist geneest

Samenwerking Versterkt!

De alcoholist geneest

Vele jaren kampte ik met een alcoholverslaving. Dan heb ik het over een verslaving die begon toen ik in de pubertijd was en eigenlijk doorging tot er van mijn sociale leven weinig meer over was. Ik ben Sieb en ik ben een alcoholist. Ik ben iemand die zich overal wat van aantrekt. Mijn hoofd slaat snel op hol. Dat was als kind al zo. Ik was gewoon een angstig mannetje en dat verhulde ik door zo hard mogelijk te schreeuwen. Mijn uitlaatklep was woede. Als ik dan ook vertrouwd ben met een emotie, dan is het wel woede. Ik voelde me als kind al chronisch verongelijkt. Ik was altijd boos op mijn ouders en op iedereen die niet deed wat ik wilde. Onder die woede zat angst. Angst om te leven, angst om er te zijn. Existentiële angst zou je kunnen zeggen. Ik wist eigenlijk gewoon niet hoe ik moest leven en wat er van me werd verlangd. De alcohol hielp me te ontspannen. Het leerde me omgaan met sociale situaties. Als ik dronk, dan kwam ik ineens beter uit mijn woorden. Ik genoot van mijn eigen persoonlijkheid wanneer het rauwe randje er een beetje vanaf was na een paar glazen bier. Maar drinken deed ik dus niet omdat ik het lekker vond of gezellig, ik deed het om mijn angst te onderdrukken en dat maakte mij al snel tot een alcoholist. Als alcoholist leefde ik een geheim leven. In tegenstelling tot veel alcoholisten, was ik me wel bewust van mijn verslaving. Ik heb nooit aan mezelf ontkent dat ik een alcoholist was, alleen maar aan de buitenwereld. Voor mij speelde namelijk schaamte een hele grote rol. Ik schaamte me voor mijn zwakte en voor het feit dat ik een alcoholist was. Ik schaamte me voor het feit dat het me maar niet lukte om van de drank af te blijven. Ik probeerde het wel. Ik nam me steeds weer voor om te stoppen, maar kenmerkend voor een alcoholist is dat die pogingen eigenlijk gedoemd zijn om te mislukken. Een alcoholist ben je je hele leven. Het is een chronische aandoening waar je alleen maar mee kunt leven als je de juiste hulp zoekt als alcoholist. Deze hulp vond ik na vele jaren van worstelen en vechten met mijn verslaving bij solutions-center.nl. SolutionS: 

  • Bood hulp in de vorm van individuele gesprekken;
  • Leerde mij weer structuur aan te brengen in de chaos van mijn leven;
  • Ondersteunden me bij het vergaren van zelfinzicht dat nodig was om te genezen. 

De alcoholist stop met drinken

Toen ik veertig was geworden en mijn leven totaal onstuurbaar, besloot ik de hulp in te schakelen van SolutionS. Ik werd erop gewezen door een vriendinnetje waar ik destijds mee ging. Het was de gouden greep waar ik haar nog altijd dankbaar voor ben. Helaas is deze vrouw niet mijn vriendin, maar ik heb haar ook veel pijn gedaan. Gelukkig zijn we door de jaren heen wel weer vrienden kunnen worden. Stoppen met drinken was zwaar, de eerste weken vooral fysiek. Maar al gauw kwamen de emoties naar boven. Bij SolutionS werd ik op de juiste manier begeleid om met mijn verslaving om te leren gaan. Ik ben nu drie jaar nuchter en voel me heel erg goed.

Ben je op zoek naar hulp?

Zoek je hulp en leef je een leven dat je niet wilt leven als alcoholist. Reik dan uit naar SolutionS. Hier wordt de juiste hulp geboden. Het zijn belangrijke stappen in je leven, zware stappen maar wel stappen naar een beter leven.