Een BMI berekenen voor vrouw doe je gemakkelijk via berekenen.nl

Samenwerking Versterkt!

Een BMI berekenen voor vrouw doe je gemakkelijk via berekenen.nl

Als je als vrouw wilt weten in hoeverre je gewicht binnen de gezonde parameters valt, dan kun je in de spiegel kijken, maar je kunt ook gewoon de BMI berekenen voor vrouw. Een reflectie in de spiegel wordt vaak immers gekleurd door ijdelheid en een bepaalde voorkeur over hoe je lichaam er uit zou moeten zien. Het gaat hierbij dus veel meer om esthetische idealen en niet zozeer om gezondheidsidealen. Tevens wordt het beeld dat je van jezelf hebt heel erg gekleurd door je omgeving. Idealen die je tegenkomt in de media, op reclameborden en in bladen, zorgen ervoor dat je een bepaald idee ontwikkelt over hoe je lichaam eruit zou moeten zien. Dit heeft uiteraard wederom niets met gezondheid te maken. Een gezond lichaam hoeft niet per se een specifieke maat te hebben. Sterker nog, de maten die je in de modellenwereld tegenkomt bijvoorbeeld, zijn verre van gezond. Het gaat tevens om zowel je gewicht in termen van het aantal kilo’s, maar ook om hoe gezond je leeft en hoe je lichaam er dus van binnen uitziet. Een slank model dat enorm veel rookt, drinkt en Fastfood eet, zal immers niet bepaald gezond zijn. Een goede indicator van een gezonde verhouding tussen lengte en gewicht is je BMI. Door je BMI te berekenen voor vrouw, kun je ontdekken wat de verhouding is tussen je gewicht en je lengte. Een te hoog cijfer betekent dat je te zwaar bent voor je lengte. Heb je een te laag cijfer, dan ben je juist te licht voor je lengte. Val je mooi binnen deze twee randwaarden, dan is je gewicht qua verhouding tussen lengte en gewicht dus gezond. Iemand die heel lang is, heeft dan ook meer speling voor wat betreft zijn gewicht. Dat is ook niet zo gek, want als je 10 extra kilo moet verdelen over 2 meter, dan is de toename natuurlijk minimaal. Maar als je 10 kilo moet verdelen over 150 cm, dan heeft dat meer impact. Je kunt via een site als berekenen.nl heel gemakkelijk een BMI berekenen voor vrouw en man. Dat doe je door de volgende gegevens in te vullen: 

  • Geslacht
  • Lengte
  • Gewicht
  • Leeftijd

Op basis van de gegevens die jij invoert, kun je dan een BMI berekenen voor vrouw. Dat cijfer kun je vervolgens gebruiken om de gezondheid van je gewicht te toetsen. Op de site vind je ook een overzicht van alle categorie├źn en de bijbehorende cijfers. Scoor je bijvoorbeeld een 23, dan zit je goed. Scoor je een 30 dan is het wellicht tijd om wat aan je overgewicht te doen. 

Snel BMI berekenen vrouw via de site

Mocht je op zoek zijn naar een manier om snel te ontdekken of je nog binnen de gezonde parameters valt of ga je binnenkort meedoen aan een medisch onderzoek en mag je geen BMI hoger hebben van 24, dan kun je terecht op berekenen.nl. Hier kun je zoals gezegd eenvoudig je BMI berekenen vrouw. 

Bereken ook andere zaken via berekenen.nl

berekenen.nl is een site om dingen te berekenen. Je kunt er dus je BMI berekenen voor vrouw, maar je kunt er ook terecht om andere zaken te berekenen zoals: 

  • Verzekeringen
  • Hypotheken
  • Eenheden