Een unieke stijl in huis dankzij de mooiste vintage meubelen

Samenwerking Versterkt!

Een unieke stijl in huis dankzij de mooiste vintage meubelen

Tijd is in veel opzichten een ongrijpbaar fenomeen. Voor ons mensen lijkt het lineair, maar als je kijkt naar mode, dan zie je dat tijd eerder circulair is. Mode van vroeger komt vaak in verschillende vormen weer terug tijdens latere perioden. Dat betekent dat meubelen die vroeger in de mode waren nu weer terug komen in de moderne interieurs. We hebben het dan vaak over vintage meubelen en deze kun je bijvoorbeeld kopen bij mokana. De mens is een complex wezen. Enerzijds zijn we altijd gericht op de toekomst. Morgen wordt alles beter, in de toekomst zullen we een wereld hebben gecreĆ«erd die beter is dan onze huidige wereld en we doen ons stinkende beste om de volgende generaties een betere toekomst te geven. Maar tegelijkertijd hebben we ook vaak een drang naar het verleden. We menen in veel gevallen dat het vroeger beter was dan nu en dat maakt dat we verloren tijden graag terug willen halen. Maar we beseffen natuurlijk maar al te goed dat dit niet mogelijk is. Althans niet in strikte zin. De jaren 70 zijn voorbij, maar dat betekent niet dat we de mode van de jaren 70 niet terug kunnen halen. En zo zie je hoe een fenomeen als vintage meubelen kan ontstaan. Het komt door de menselijke aanleg voor nostalgie. Maar dat is niet het enige. Vintage meubelen zijn ook populair bij de jongere generaties die bijvoorbeeld niet leefden toen de meubels in de mode waren. Voor deze groep mensen zijn vintage meubelen gewoon nieuwe meubelen. Toch kunnen ook jongeren een gevoel voor nostalgie ervaren naar vervlogen tijden. Dat is ook niet zo gek, want zij komen juist via geromantiseerde beelden in contact met deze vervlogen tijden. Denk aan oude films, boeken die zich afspelen in een bepaalde tijdsperiode en tv series van vroeger. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen interesse hebben in vintage meubelen. Doordat er vraag naar is, zie je ook dat er veel winkels bijkomen waar je vintage meubelen kunt kopen. mokana is hier zoals gezegd een van. Bij mokana kun je allerlei verschillende meubels kopen. Mocht je interesse hebben, dan is het geen slecht idee om even op de website van mokana.nl te kijken. 

De mooiste vintage meubelen vind je bij mokana

mokana is een winkel waar je terecht kunt voor je hele interieur. Van stoelen tot banken en bedden tot tafels, je vindt het allemaal bij mokana. Zo kun je bij mokana onder andere terecht voor: 

  • Landelijke Fauteuil
  • Boxspring
  • Lounge bank

Je hebt bij mokana werkelijk zeer veel mogelijkheden. Je kunt het hele assortiment online alvast bekijken, maar het beste is natuurlijk om het allemaal in het echt te bekijken. Hiervoor kun je terecht in de showroom in Enschede. Hier kun je de meubelen zelf uitproberen, zodat je ze niet alleen kunt beoordelen op het uiterlijk, maar vooral ook op het comfort. Een bank mag er nog zo mooi uitzien, maar als deze niet lekker zit, dan heb je daar niet zoveel aan natuurlijk. 

Kijk op de site voor de openingstijden

Mocht je langs willen komen in de showroom van mokana, dan kun je zoals gezegd terecht in Enschede. De openingstijden van de showroom vind je terug op de website.