Ondergrondse container aanschaffen?

Samenwerking Versterkt!

Ondergrondse container aanschaffen?

Bedrijfsafval? Vertrouwelijk papier vernietigen? Milieu Service Nederland zorgt voor snelle en geruisloze afvoer van elk type afval dat uw bedrijf of organisatie voortbrengt. Milieubewust, met uitstekende service en altijd tegen de scherpste prijs. In elke plaats in Nederland. Met zo’n ondergrondse container kan uw afval snel worden afgevoerd.

Ondergrondse container, waarom?

Ieder bedrijf en iedere onderneming heeft te maken met afval:

  • Restafval
  • Swill
  • Bedrijfsafval
  • Karton
  • Glas
  • PMD
  • Bouwafval

En nog veel meer. Bij de een is dat een klein beetje, maar de ander produceert op jaarbasis misschien wel duizenden kilo’s. De opslag hiervan vormt vaak een probleem. Rol- en perscontainers bieden niet voor iedereen een uitkomst. Problemen als ongedierte en nare geuren zijn met rolcontainers niet altijd te voorkomen. Met een (semi-)ondergrondse container behoren die problemen tot het verleden. Het afval wordt namelijk onder de grond opgeslagen, hermetisch afgesloten voor invloeden van buitenaf. Daardoor komen er geen geuren vrij en kunnen dieren niet meer bij het afval. De voordelen van een ondergrondse container ten opzichte van een bovengrondse container zijn daardoor fors.

Hygiënisch en ruimtebesparend

U kent het ongetwijfeld: een groot industrieel terrein, waarvan een groot deel wordt ingenomen door containers, al dan niet op wielen. Het ziet er soms niet zo netjes uit en is soms ook nog eens onhygiënisch. De installatie van een ondergrondse container biedt in zo’n geval uitkomst. Deze neemt nauwelijks ruimte boven de grond in, behoudens een inwerp opening. U houdt dus ruimte over.

Bijkomend voordeel van de ondergrondse opslag is dat afval veel minder snel gaat gisten en rotten. Dat komt omdat de temperatuur onder de grond constant tussen de 10 en de 15 graden is. Vergelijk dat maar eens met de temperatuur boven de grond op een warme zomerdag! Er is dus minder sprake van geuroverlast, en ongedierte weet dus niet eens waar het afval ligt.

Bent u van plan een glascontainer te laten installeren, dan biedt de ondergrondse variant nog een ander voordeel: geluidsdemping. Het glas dat via de inwerp opening in de container wordt gegooid, spat immers pas onder de grond uit elkaar. Dat is met name ideaal voor horecabedrijven: klanten zitten immers niet te wachten op het scherpe en storende geluid van glas dat kapot valt.

Zo’n ondergrondse container van Milieu Service Nederland voor restafval en papier en karton zijn in meerdere afmetingen verkrijgbaar. Afhankelijk van de hoeveelheid afval die uw bedrijf produceert, kunt u kiezen voor een container met een inhoud van 3,4 of 5 kubieke meter. De semi-ondergrondse container is verkrijgbaar in een uitvoering van 3 en een uitvoering van 5 kubieke meter.

Een ondergrondse glascontainer is verkrijgbaar met een inhoud van 3 of 4 kubieke meter, terwijl u bij de semi-ondergrondse variant voor glas 3 kubieke meter kunt vullen. Alle varianten worden uiteraard voorzien van een inwerp opening, die op arbo-technische hoogte wordt geplaatst. Bijkomend voordeel is dat de lediging niet via diezelfde opening gebeurt, wat eveneens bijdraagt een de hygiëne.

Het legen van de ondergrondse opslag verzorgt Milieu Service Nederland door heel Nederland. Is uw container vol? Dan laat u het hen weten. Binnen 1 werkdag na de melding wordt uw ondergrondse container dan geleegd. Het is daarbij goed om te weten dat we scherpe tarieven hanteren voor milieubewuste en duurzame afvalverwerking. Uw afval gaat dus een nieuw leven tegemoet.