Energetische geneeskunde

Samenwerking Versterkt!

Energetische geneeskunde

Waar hebben we het precies over wanneer we spreken van energetische geneeskunde? In de westerse wereld handelen we veelal met ons hoofd. Dat wil zeggen; we denken over de dingen na vanuit onze ratio. We wegen dingen of op basis van een logische manier van denken. Oorzaak en gevolg. Dit zien we ook terug in de westerse geneeskunde, die zich toch laat kenmerken door een aanpak van symptoombestrijding. Wanneer je in Nederland naar de dokter gaat met een bepaalde klacht, dan zul je in veel gevallen een bepaald medicijn krijgen voorgeschreven. Heb je hoofdpijn, dan slik je toch gewoon een pijnstiller, lijkt het devies van deze westerse geneeskunde. Energetische geneeskunde werkt op een hele andere manier en volgens een hele andere filosofie. In de energetische geneeskunde staat de mens als holistisch wezen centraal; de mens als energetische eenheid die verbonden is met alles. Ons lichaam is het kanaal van onze energie en die moet stromen willen we ons goed voelen. De laatste jaren hebben veel mensen last van klachten zoals burn out. Dat komt omdat we vaak geen oog hebben voor onze eigen energie. We voelen wel dat onze energie laag is, maar vervolgens weten we niet hoe we dit op kunnen lossen. De energetische geneeskunde is er op gericht om de mens te genezen door het eigen herstellend vermogen aan te pakken. Ons lichaam is een heel bijzonder instrument dat perfect functioneert. Op het moment dat je klachten ervaart, betekent dit dat het lichaam jou graag iets wil vertellen. Je zult er dan ook voor moeten zorgen dat je naar je lichaam luister. In de energetische geneeskunde wordt iemand die ziek is behandeld op een andere manier dan in de westerse geneeskunde. In de energetische geneeskunde staat het in balans brengen van de energie centraal. Dat kan door middel van bepaalde elementen zoals: 

  • Massage;
  • De juiste voeding;
  • Energetisch reinigen.

Energetische geneeskunde; hoe kom je weer in balans

Veel mensen lopen zoals eerder gezegd met klachten rond. Dat zijn vaak klachten waarvan ze niet precies weten wanneer ze zijn begonnen of waar ze eigenlijk vandaan kwamen. Het is belangrijk om wanneer fysieke klachten ervaart, meteen tot actie over te gaan en dat kun je doen door een beroep te doen op de energetische geneeskunde. Behandelingen die voor een betere balans kunnen zorgen zijn massages, maar ook kan het goed zijn om gesprekken te voeren om erachter te komen waarom jij bepaalde overtuigingen hebt. Aangezien jouw gezondheid een samenspel is van verschillende elementen in je leven zoals je lichaam, je geest en de omgeving waarin je verkeert, is het wel heel erg belangrijk dat je aan al die facetten aandacht besteedt. 

Tips

In de energetische geneeskunde is veel aandacht voor balans in je energie en het herstellen van die balans. Hoe kan je dat doen? Er zijn verschillende manieren om meer balans te bereiken. Dan moet je denken aan zorgen voor genoeg bewegen. Yoga is een hele goede manier om je lichaam weer in balans te brengen. Ook kun je zorgen voor gezonde voeding. Eet verse groenten en niets uit blik. Ga bewust om met de elementen waarmee je je omringt, dat maakt namelijk allemaal wel uit. Jouw gezondheid bestaat bij de gratie van de keuzes die je maakt van dat tot dag. Leef dus bewust van jezelf en je omgeving en maak de juiste keuze. Jouw lichaam is jouw tempel, wordt wel eens gezegd en dat is een waarheid als een koe. Ga naar hjnagel en ontdek wat er allemaal mogelijk is op het gebied van energetische geneeskunde.