Gedagvaard

Samenwerking Versterkt!

Gedagvaard

Ben jij gedagvaard? Dan is de kans groot dat je eerst door enorme schrik bevangen wordt. Want, wat nu? Hoe moet je dit aanpakken? Je zult misschien de neiging hebben om de brief maar helemaal te negeren. Dit is logisch en het gebeurt vaak. Maar door brieven te verstoppen, los je natuurlijk niets op. Sterker nog, in dit geval maak je het probleem voor jezelf alleen maar groter. Als je bijvoorbeeld door de deurwaarder gedagvaard bent, dan zal dit komen doordat je schulden hebt die je niet op tijd hebt afbetaald. Daar kun jij heel goede redenen voor hebben, maar afspraken zijn nu eenmaal afspraken en bij niet betalen krijg je uiteindelijk met deurwaarders en dagvaardingen te maken. Negeren is echt geen optie, want kom jij niet opdagen tijdens de zitting bij de rechtbank, dan zal de rechter automatisch besluiten dat de eisende partij gelijk krijgt. Dat betekent dat jij je zaak dus verliest. Dat is natuurlijk zonde, want je kunt een heel goed verweer hebben. Bovendien, als jij op deze manier de zaak verliest, zul jij de kosten van de procedure, de dagvaarding en de rechter ook moeten betalen. En je had waarschijnlijk al geen, of bijna geen, geld, anders had jij immers de betreffende rekeningen al wel betaald. Word je gedagvaard, dan is het dus zaak om actie te ondernemen.

Gedagvaard, en dan?

Actie ondernemen als je gedagvaard bent, dat klinkt logisch maar hoe pak je dit dan aan? Het eerste wat je zou moeten doen, is hulp inschakelen. Zelf kun je uiteraard proberen je zaak voor te leggen aan de rechter, maar het werkt echt een stuk beter als iemand met kennis van zaken dit doet. Deze persoon kan in de eerste plaats voor jou achterhalen of jij zelf op de genoemde datum aanwezig moet zijn bij de rechtbank of dat de advocaat dit voor jou kan verzorgen. Ben je gedagvaard vanwege een vordering van meer dan 25000 euro, dan geldt over het algemeen dat je deze eerste rolzitting niet zelf af mag handelen, dit moet een advocaat doen. Daarom is het goed om dit altijd als eerste te regelen. Heb je juridische bijstand geregeld, dan kan deze persoon voor jou nagaan wat precies de bedoeling is. Juristen kunnen ook veel beter de brief die bij de dagvaarding hoort lezen dan jij. Voor jou is het immers iets waar je waarschijnlijk nog nooit mee te maken hebt gehad, terwijl dit voor hen gesneden koek is. Als je gedagvaard wordt, dan is een jurist inschakelen dus het eerste wat je zou moeten doen.

Advocaat vinden

Nu is het zo dat jij waarschijnlijk niet een vaste advocaat hebt, dus als jij gedagvaard wordt, dan kom je wel even voor de vraag te staan wie je daar nu voor in moet schakelen. Bovendien, hoeveel kost dit en kun jij je dit wel veroorloven? Gelukkig is het in Nederland zo geregeld dat als je zelf over onvoldoende financiƫn beschikt, dat je dan hierbij geholpen wordt. Wil jij weten wat je moet doen als je gedagvaard bent? Neem dan voor gratis juridisch advies contact op met Sociaal Verhaal. Dit kan gewoon via SociaalVerhaal.com, waar jij je gegevens achterlaat:

  • naam
  • telefoon en e-mail
  • instantie waarmee je problemen hebt
  • een omschrijving van je hulpvraag

Als je dit gedaan hebt, dan nemen zij contact met jou op om je verder te helpen. Zij kijken dan naar wat voor hulp jij nodig hebt en op welke manier dit het best geboden kan worden. Als je gedagvaard bent, dan is het dus echt aan te raden om als eerste contact op te nemen met Sociaal Verhaal, zij kunnen jou uitstekend verder helpen!