Meer gemak dankzij de rolcontainer

Samenwerking Versterkt!

Meer gemak dankzij de rolcontainer

Als een van de grootste bedrijven op digitaal gebied in Nederland hebben we een bepaalde voorbeeldfunctie. We willen graag het goede voorbeeld geven wanneer het gaat om duurzaam ondernemen, omdat dit al snel overslaat op de bedrijven waarmee we samenwerken. Drie jaar geleden zijn we overgegaan tot een energiezuiniger beleid. Een jaar later hebben we zonnepanelen aan laten brengen op het dak van ons pand midden in de stad om zo nog duurzamer te werken met al onze computers en schermen. Sinds vorig jaar zijn we nog een stap verder gegaan. Dat heeft alles te maken met de rolcontainer – en dat is precies het sleutelelement geweest. De rolcontainer zorgt namelijk niet alleen voor een duurzamer beleid. Het zorgt er ook voor dat het veel gemakkelijker geworden is voor al onze medewerkers en de schoonmakers om hier actief mee aan de slag te gaan. Duurzaam gaat namelijk niet alleen om energieverbruik en het winnen van energie door duurzame methoden te gebruiken. Duurzaam ondernemen gaat ook over het afval dat gescheiden ingeleverd moet worden zodat het hergebruikt of verwerkt kan worden. Vandaar dus de rolcontainer!

Afval sorteren met een rolcontainer

In het verleden hadden we verschillende bakken staan waarin het afval verzameld werd. Maar dat was écht geen succes. Afval van groente en fruit hebben we namelijk niet veel, wat betekent dat het legen van de bak meer moeite was dan het ooit op zou leveren. Hoewel we zo weinig mogelijk printen binnen ons bedrijf, was de papierbak elke keer als eerste vol. Meestal zelfs zo vol dat we zelf de bakken moesten legen voordat de schoonmakers dit konden doen op vrijdag. Het werd niet alleen een zooitje, we merkten dat het scheiden van het afval een probleem werd waarbij steeds minder opgelet werd. Daarom kozen we voor een rolcontainer van BedrijfsAfval.nl. Dit was voor ons de makkelijkste oplossing omdat de prijzen scherp zijn, we het contract elke maand op kunnen zeggen en de rolcontainer gratis geplaatst werd. Na wat contact met de mensen van het bedrijf kwamen we erachter dat de verwerking van het afval ook nog eens prima past binnen onze duurzame duurstellingen. Daarom hebben we besloten om er nog een rolcontainer bij te nemen. Nu hebben we een rolcontainer voor papier en een rolcontainer voor plastic. De laatste raakt niet meer zo snel vol nu we plastic zakjes en koffiekopjes verboden hebben op kantoor. Ook dat is een grote stap in de richting van een meer duurzame vorm van ondernemen, iets waar we ons graag hard voor maken.

Waarom zoveel nadruk op duurzaamheid?

Veel mensen vragen zich af waarom we zoveel nadruk leggen op duurzaam ondernemen. Eigenlijk is het redelijk simpel: we werken niet om zoveel mogelijk geld te verdienen, we werken om het zo goed mogelijk te hebben voor iedereen. We zijn beland in een consumptiemaatschappij waarin alles voorverpakt is, waar het normaal is om een auto stationair te laten draaien en de lampen aan te laten, ook wanneer je niet in de ruimte bent of hoeft te zijn. We gooien daarmee veel te veel weg. We willen daar een rem op zetten binnen ons bedrijf en zo mensen motiveren om hier meer mee te gaan doen. Onze medewerkers hebben allemaal positief gereageerd. Zij denken nu thuis ook veel meer aan een duurzame manier van leven, waardoor zij veel minder afval hebben en een lagere energierekening hebben. Wanneer deze mensen dit verder vertellen – al dan niet met een rolcontainer als onderwerp van gesprek – dan doen er steeds meer mensen mee waardoor het succes nog groter wordt. Lees meer…