Geef op de juiste manier feedback dankzij een training feedback geven

Samenwerking Versterkt!

Geef op de juiste manier feedback dankzij een training feedback geven

Iemand vertellen dat hij of zij er leuk uitziet, is niet zo heel moeilijk. Ook als het niet waar is, dan nog is het een makkelijke leugen, omdat de reactie vaak juist zo positief en dankbaar is. Je zegt dan ook liever dat iemand er mooi uitziet ook al is dat misschien helemaal niet het geval. Als je immers de waarheid zou zeggen, dan krijg je 9 van de 10 keer te maken met iemand die daar niet blij van wordt. Het ligt bij zulke vragen vaak ook in de lijn der verwachting dat je een positief antwoord geeft. De vrager zit niet te wachten op de waarheid, maar wil gewoon een compliment. De sociale etiquette is dan ook dat je het antwoord geeft dat men verwacht. De waarheid is hierbij van ondergeschikt belang. Het kan uiteraard best zo zijn dat de persoon in kwestie er werkelijk goed uitziet, maar dat is verder niet relevant. Als je feedback moet geven, dan kun je niet zonder meer iets zeggen waar de ander zich fijn door voelt. Helemaal als je een bepaald gedrag wilt bijsturen, want dan moet je immers kritiek leveren. Maar iemand zonder meer vertellen dat hij of zij zijn werk niet goed doet is natuurlijk ook niet de bedoeling. Feedback geven is dan ook iets dat je moet leren en daar kun je dus wel een training feedback geven voor gebruiken. Deze training feedback geven kun je volgen bij tijdwinst.com. Via tijdwinst.com kun je verschillende trainingen volgen die je verder helpen in je carrière. Binnen de zakelijke muren van je werk moet je immers op verschillende manieren communiceren. Je moet feedback kunnen geven waar dat nodig is, maar je moet feedback ook op een goede manier kunnen ontvangen. Ook daar kun je wel een training feedback geven voor gebruiken. Weten dat een feedbackgever je alleen maar verder op weg wilt hebben zorgt er immers voor dat je er sneller je voordeel mee kunt doen. Je voert binnen de context van je werk ook bepaalde gesprekken en ook daar zou je een training gespreksvaardigheden voor kunnen volgen. Zo heb je de tools in handen om bepaalde gesprekken goed door te komen. Een sollicitatie is bijvoorbeeld ook een gesprek, maar het is wel een gesprek waar je goed of minder goed in kunt zijn. Bepaalde vragen kunnen anticiperen en antwoorden klaar hebben liggen, is dan ook erg handig voor een sollicitatiegesprek. Zo is het met feedback geven en krijgen natuurlijk ook. Daarom is een training feedback geven zeker geen overbodige luxe als je vaak in de positie verkeert waarin je mensen van feedback moet voorzien. 

Lees alles over de training feedback geven op feedbackgeven.nl

Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat de training feedback geven van tijdwinst.com precies inhoudt, dan kun je alvast een kijkje nemen op feedbackgeven.nl. Zo lees je bijvoorbeeld meer over de eendaagse training. Je kunt tijdens deze training dus in 1 dag de belangrijkste technieken leren. 

Andere trainingen van tijdwinst.com

Naast een training feedback geven, kun je bij tijdwinst.com ook terecht voor vele andere trainingen en cursussen. Hierbij kun je denken aan: 

  • Cursus snellezen
  • Training assertiviteit
  • Cursus leiderschap