Kies voor de juiste tussenschoolse opvang

Samenwerking Versterkt!

Kies voor de juiste tussenschoolse opvang

Ouders hebben het in de moderne maatschappij drukker en drukker. In de jaren 50 tot en met de jaren 80 was het eigenlijk vrij normaal dat de moeder thuis bleef tijdens de jonge jaren van een kind en was er geen of minder noodzaak voor tussenschoolse opvang van Kinderstralen. Dat komt ook omdat de waarden vroeger anders waren. Het zijn van een moeder en een verzorger was een primaire waarde. Iets waar veel vrouwen hun identiteit aan ontleenden. Tegenwoordig is de identiteit van een volwassen vrouw veel meer gedifferentieerd. Een vrouw ontleent haar identiteit aan haar carrière, haar eigen individualiteit, haar sociale leven en daarnaast dus ook haar kinderen. Dat betekent dat kinderen een onderdeel zijn van een heel scala aan elementen in het leven van een vrouw en het leven van ouders samen. Daar waar men vroeger een primaire focus had op het moederschap, is het moederschap nu een extra onderdeel op de route naar geluk. Dat betekent dat carrière en kinderen naast elkaar moeten bestaan en dat betekent dat moeders en vaders niet thuis zijn om de kinderen tussen de middag op te vangen. Daarom is tussenschoolse opvang in deze moderne wereld belangrijker dan ooit. Het is echter ook goed om te beseffen dat een middaguurtje tussen beide schooltijden in geen lunchpauze betreft. Het is ook een periode waarin kinderen tot rust kunnen komen en hun batterij weer moeten kunnen opladen voor de middageditie van school. Het is dan ook te kort door de bocht om een ruimte beschikbaar te stellen waar kinderen hun boterham kunnen eten onder het toezicht van een volwassene. Kinderen krijgen hierdoor al snel een hekel aan de tussenschoolse opvang. Dat betekent ook weer dat kinderen hun batterij niet goed opladen en met een negatief gevoel de middag in gaan. Dat kan hun schoolcarrière uiteraard niet bevorderen. Wij van Kinderstralen zijn van mening dat je kinderen de juiste omgeving moet bieden tijdens de tussenschoolse opvang. Daarom moeten de overblijf meesters en juffen de nodige kennis in huis hebben. Het is niet voldoende dat er zonder meer een volwassene aanwezig is. Het moet iemand zijn die weet wat kinderen nodig hebben en die de kinderen ook een warme en veilige sfeer kan bieden. Daarom zijn wij van Kinderstralen inmiddels al in 8 provincies actief om de tussenschoolse opvang te verzorgen. Mocht je ook op zoek zijn naar een manier om de tussenschoolse opvang op de juiste manier te verzorgen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Dit doe je door bijvoorbeeld eerst even de website te bezoeken.

Ontdek meer over tussenschoolse opvang

Als je meer wilt weten over wat wij kunnen bieden voor wat betreft de tussenschoolse opvang, dan ben je van harte welkom op onze website. Hier lees je meer over het belang van de juiste aandacht en zorg tussen de middag en ook hoe wij te werk gaan. Je kunt zowel als ouder of vanuit de directie van een school een beroep doen op onze diensten.

Neem contact op voor meer informatie

Als je meer wilt weten, dan kun je altijd even contact opnemen. Je kunt dan vragen stellen over verschillende onderwerpen zoals:

  • Keuzehulp scholen
  • Informatie voor de ouders
  • Informatie voor scholen