Met welke klachten naar hypnotherapie in Den Haag?

Samenwerking Versterkt!

Met welke klachten naar hypnotherapie in Den Haag?

Hypnotherapie kun je tegenwoordig in super veel steden vinden, maar als je specifiek op zoek bent naar hypnotherapie in Den Haag kun je het beste even op de website van hypnose-praktijk.nl kijken. Daar vind je namelijk een groot overzicht van hypnotherapeuten die aangesloten zijn bij de officiële beroepsgroep. Het is heel belangrijk dat een behandelaar daarbij aangesloten is, want dat betekent dat hij/zij werkt volgens de officiële regels en over de juiste papieren beschikt om het werk uit te mogen voeren. Hypnotherapie in Den Haag is mogelijk bij diverse behandelaars. Welke dat zijn kun je zien op de website van hypnose-praktijk.nl. Overigens vindt je daar ook alle hypnotherapeuten in de rest van Nederland, dus eigenlijk maakt het niet uit waar je woont. Op deze website vind je jouw hypnotherapie, in Den Haag of in elke andere stad van jouw keuze. 

Hypnotherapie in Den Haag bij faalangst

Je zult je misschien nog afvragen of je wel bij een hypnotherapeut terecht kunt met jouw klacht. We zullen proberen je een beetje uit te leggen hoe de therapie werkt, waarna je gemakkelijker een inschatting kunt maken betreft of het je zou kunnen helpen of niet. Wat hypnotherapie (in Den Haag bijvoorbeeld) kan doen is bij jouw onbewuste overtuigingen en denkpatronen komen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je in je jeugd een bepaalde overtuiging hebt opgedaan, en deze toen erg nuttig was maar je tegenwoordig niet meer dient. Overdreven faalangst bijvoorbeeld, kan je als kind een gevoel van bescherming geven omdat je uitdagingen uit de weg gaat, maar als je deze angst als volwassene nog steeds hebt is het zaak deze op te lossen. Door in je onderbewust te zoeken naar de oorzaak ervan en deze helder te maken, kun je van je angsten afkomen. Het maakt niet uit of je daarvoor nu hypnotherapie in Den Haag of in een andere stad volgt. Elke hypnotherapeut werkt namelijk in principe op dezelfde manier. Natuurlijk hebben ze allemaal net een andere manier van dingen verwoorden en communiceren, maar het principe van hypnose is wel altijd hetzelfde. 

Klachtenlijst voor hypnotherapie

Doordat de hypnotherapie in Den Haag of die andere stad zich focust op jouw onderbuste kun je eigenlijk elke emotie die je maar dwars zit oplossen. Je kunt daardoor met een groot aantal klachten terecht bij een hypnotherapeut. Denk maar eens aan:

  • Extreme zenuwachtigheid
  • Last hebben van bindingsangst
  • Niet kunnen stoppen met roken
  • Steeds terugvallen in dezelfde patronen
  • Teveel piekeren en daardoor slecht slapen

Zoals je ziet zijn het vrijwel allemaal erg psychische klachten waarbij de hypnotherapie in Den Haag kan helpen. Dat komt doordat hypnose vooral effect heeft op jouw (voornamelijk onbewuste) denkpatronen. Puur lichamelijke klachten kunnen uiteraard door stress worden veroorzaakt, dus ook daarbij kan het helpen. Over het algemeen kun je echter stellen dat hypnose jou helpt om je gedachten op een rijtje te zetten en inzicht te krijgen in de manier waarop je denkt, en waarom. Als jij door hebt waardoor je die bepaalde, storende gedachte of overtuiging hebt, kun je hem oplossen. Dit doe je door de oorzaak ervan op te sporen. Soms is dit een gebeurtenis, soms iets wat iemand ooit tegen je gezegd heeft. Hoe dan ook spoor je het onder hypnose gemakkelijk op en kun je al na een aantal sessies een stuk vrijer leven. Wie niet waagt die niet wint dus, succes!