Op zoek naar een goede congresfotograaf

Samenwerking Versterkt!

Op zoek naar een goede congresfotograaf

Gelukkig hebben we de foto’s nog. Wie kent deze gevleugelde woorden niet? Foto’s zijn vaak de tastbare herinneringen aan een mooi of ingrijpend moment: trouwen, vakantie, opgroeiende kinderen. Maar het is meer dan dat. Professionele foto’s bieden ook een visitekaartje naar de buitenwereld, of dat nou een zakelijke of persoonlijke wereld is. Dat gold ook voor het door mij georganiseerde congres. Afgelopen zomer organiseerde ik een wetenschappelijk congres over de rol van historici in de samenleving. Het doel van het congres was meer historici in de zakenwereld te krijgen, en de zakelijke wereld te laten zien wat historici konden betekenen. Met dit congres wilde ik niet alleen wetenschappers bijeenbrengen. Ik wilde ook de geïnteresseerde leek erbij betrekken, en mogelijke bedrijven binden. Met goede foto’s van het evenement kon ik mijn ambities beter ontplooien. Met een sfeervolle fotoreportage heb je namelijk gelijk ingrediënten voor al je communicatie-uitingen. Goede foto’s verhogen de kwaliteit van mijn nieuwsbrief en blog, het fleurt mijn aanwezigheid op sociale media wat op en biedt de grondstof voor een mogelijk grote marketing campagne aan het einde van dit jaar. Ik moest dus op zoek naar een goede fotograaf. Maar waar te beginnen? De markt voor een professionele congresfotograaf is onoverzichtelijk en verzadigd. Na een korte zoektocht met Google kwam ik echter al gauw op Rockin’ Pictures. Ik wist gelijk dat ik bij de juiste congresfotograaf terecht was gekomen. Hieronder vertel ik wat meer over mijn ervaring met dit bedrijf.

Een congresfotograaf die je bijna niet ziet tijdens je evenement

Rockin’ Pictures bleek de juiste persoon voor mijn evenement. Als je kiest voor dit bedrijf kan je rekenen op:

  • Veel ervaring, meer dan 150 events zijn al vastgelegd door Rockin’ Pictures
  • Snelle levering, zodat je meteen kan starten met een eventuele vervolgcampagne
  • De beste apparatuur, geen oude, onbetrouwbare camera’s

Dit zijn allemaal indrukwekkende kwaliteiten voor een congresfotograaf. Maar wat mij het meeste bijbleef tijdens het congres was het feit dat ik de fotograaf bijna niet opgemerkt had. Rockin’ Pictures bewoog zich bijna onzichtbaar door de verschillende ruimtes van het congres. De meeste mensen hadden niet eens door dat er een congresfotograaf aanwezig was. Dit kwam ook doordat de congresfotograaf moderne apparatuur gebruikte, zodat mensen niet gestoord werden door een hinderlijk hard ‘geklik’, zoals bij oude camera’s wel eens het geval is. De aanwezigen zijn zo op een een natuurlijke en ongedwongen wijze gefotografeerd. Ook werd meteen duidelijk dat we hier met een professionele en ervaren congresfotograaf te maken hadden, die al veel internationale evenementen en congressen vast heeft mogen leggen. Op de website, https://rockinpictures.com/portfolio/congresfotograaf/, is een overzichtelijke portfolio ingericht. Deze portfolio bevat een goede afspiegeling van de kwaliteit die je mag verwachten van deze congresfotograaf. Ook kan je daar terecht voor al je vragen. Zelfs in het Engels.

Een mooie herinnering aan mijn congres

Dankzij de inspanningen van deze congresfotograaf heb ik vele tastbare herinneringen aan mijn congres. Bovendien beschik ik nu over de juiste ingrediënten om het congres en mijn ambities wijder te verspreiden. Ik ontving al heel snel een selectie van de foto’s, zodat ik op sociale media al veel aandacht kon genereren. Ook werden beelden van de aanwezige branding gemaakt. Verschillende sponsoren en bedrijven werden niet vergeten. Al met al kan ik Rockin’ Pictures zeker aanbevelen als u op zoek bent naar een professionele congresfotograaf die een evenement op stijlvolle wijze in beeld kan brengen. Mijn congres was een succes en dat blijkt ook uit de foto’s. Nu kan ik weer een stap zetten om mijn ambitie te verwezenlijken. Een aanrader dus!

Lees meer…