Relatietherapie Delft; bewustzijn is altijd de eerste stap

Samenwerking Versterkt!

Relatietherapie Delft; bewustzijn is altijd de eerste stap

Misschien zit je momenteel in een relatiecrisis en weet je niet meer hoe nu verder. Jullie en jij hebben je limiet bereikt en je hebt het gevoel dat er geen uitweg meer is. Het onderhouden van een relatie is soms lastig. We hebben allemaal te maken met onze individuele behoeften en gevoelens. We hebben verwachtingen en denken ver vooruit in de toekomst. Soms heeft onze partner kinderen uit een eerder huwelijk en proberen jullie harmonie te vinden in een samengesteld gezin. Dat kan een hele uitdaging zijn en relatietherapie in Delft kan jullie samen op weg helpen naar een meer harmonieuze relatie. Relatietherapie is iets wat je samen aangaat. Jullie willen aan de relatie weken en jullie willen er samen voorgaan. Dat is om te beginnen al een hele mooie intentie. Ben je in de buurt van Delft of in Delft zelf op zoek naar een goede therapeut die voor de juiste begeleiding kan zorgen, dan kies je voor relatietherapie in Delft bij zelfbewustzijn. Bij zelfbewustzijn.nl wordt er veel aandacht besteed aan je eigen aandeel. Wanneer het in een relatie moeilijk wordt, zijn we heel erg sterk geneigd om naar de ander te wijzen. Hij of zij doet mij pijn. Hij of zij is de schuld van die pijn. Hij of zij moet veranderen. Aangezien de andere kant van de tafel er meestal net zo over denkt, loopt het gesprek spaak en eindig je keer op keer in eenzelfde vruchteloze discussie waar beide partijen gefrustreerd en uitgeput uitkomen. Relatietherapie in Delft kan de eerste stap zijn naar een doorbraak van de impasse. Er moet iets veranderen en meestal begint verandering bij jezelf. Er zijn verschillende redenen waarom je de hulp in kunt schakelen van een therapeut:

  • Relatietherapie kan helpen om de volgende stap te zetten in je relatie;
  • Relatietherapie zorgt voor een beter begrip van je eigen gedrag;
  • relatiebegrip kan een einde maken aan de impasse waarin je zit.

Relatietherapie in Delft; verandering begin bij jezelf

Verandering begint bij jezelf. Soms is het moeilijk om naar jezelf te kijken. Wanneer we met onszelf worden geconfronteerd, met oude pijn, dan bijten we graag van ons af. Dat is op zich niet zo gek. Als iets pijn doet, roepen we au! We willen geen pijn. Toch is het ervaren van bepaalde pijn, of een onaangenaam gevoel, noodzakelijk voor de verwerking. Maar al te vaak reageren we in een huidige situatie zoals we vele jaren geleden, als kinderen op een situatie reageerden. Relatietherapie in Delft staat stil bij die pijn en bij het individu. Wat is het dat gevoeld moet worden dat nog niet gevoeld is. Waarom reageer je zo fel, vanuit welke geschiedenis reageer je op je partner. Je kunt het ontdekken met relatietherapie in Delft.

Waarom mensen om hulp vragen

Er is altijd een moment dat mensen gaan zoeken naar relatietherapie in Delft. De redenen lopen uiteen, maar er zijn wel gelijkenissen. Sommige mensen gaan op zoek naar relatietherapie in Delft omdat er sprake is van overspel. De situatie is ge√ęscaleerd. De reden dat relatietherapie in Delft zo effectief kan zijn, is dat er iemand meedenkt die niet wordt geleid door oude pijn. Iemand die daadwerkelijk objectief in de situatie staat en voor begeleiding kan zorgen die u dichter naar de kern van de situatie brengt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de stap zet naar zelfbewustzijn en dat is leven met meer zelfkennis. Ben je op zoek naar therapie die de weg openbreekt naar meer harmonie in de relatie; neem dan contact op.