Restauratieklokken

Samenwerking Versterkt!

Restauratieklokken

Heb jij restauratieklokken in huis? Een klok die oud is en niet goed meer werkt, maar die waarschijnlijk nog wel gerestaureerd zou kunnen worden? Veel mensen die over dergelijke uurwerken beschikken, hebben deze gekregen van bijvoorbeeld hun ouders of hun grootouders. Soms is het misschien zelfs al verschillende generaties in de familie. Bij nieuwe klokken die het plotseling niet meer doen, is reparatie vaak niet iets wat in je opkomt. Zo bijzonder is het exemplaar over het algemeen niet, of je moet het al van iemand hebben gekregen en het daarom graag willen houden. In de meeste gevallen zul je echter besluiten om het uurwerk gewoon weg te doen en een nieuwe te kopen. Maar bij restauratieklokken ligt dit vaak anders, zoals gezegd is het vaak een erfstuk of een antiek werk dat je gewoon wilt houden en niet weg wilt doen. Het is vaak ook een redelijk uniek of bijzonder exemplaar en in veel gevallen zit er voor jou zelf ook een emotionele waarde aan. Dergelijke objecten gooi je niet zomaar weg, dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn om te doen! Dus bewaren veel mensen deze restauratieklokken.

Restauratieklokken laten repareren

Uiteraard kun je het gewoon in je huis laten staan zonder er verder iets mee te doen, maar dat is natuurlijk eigenlijk ook wat zonde. Want in veel gevallen zijn restauratieklokken, zoals het woord al aangeeft, nog heel goed te repareren zodat ze weer naar behoren kunnen werken. En dat is natuurlijk wel zo leuk, dan heeft de klok gewoon weer zijn functie terug en kun je deze weer gewoon gebruiken om de tijd af te kunnen lezen! Het geeft bovendien vaak ook veel charme aan je woonkamer als je over dergelijke oude of antieke uurwerken beschikt. Ze hebben toch hun eigen unieke uitstraling, heel wat anders dan de fabrieksmodellen van nu. Restauratieklokken laten repareren is dus zeker zinvol en je kunt dit laten doen bij een specialist op het gebied van uurwerken, bij een echte klokkenmaker. Deze kan in de meeste gevallen prima achterhalen wat het probleem is, waarom de klok niet goed loopt of het zelfs helemaal niet doet. Dan kan het vervolgens hersteld worden, zodat het klokje weer tikt als ooit. Een goede klokkenmaker om voor te kiezen, is Niko van Keep. Hij heeft ruime ervaring op dit gebied en kan eigenlijk met alle restauratieklokken uitstekend uit de voeten!

Meer dan reparaties

Het fijne van kiezen voor Niko van Keep is dat hij op het gebied van restauratieklokken echt een totaalpakket kan leveren. Je kunt bij hem terecht voor:

  • het schoonmaken van de klok
  • het herstellen van niet functionerende onderdelen
  • het uitvoeren van andere reparaties
  • het terugbrengen van klokken in originele staat

Dat laatste zal voor de meeste mensen niet meteen heel logisch zijn, maar wist je dat veel oudere klokken niet meer in hun originele staat verkeren? Er zijn vaak door de tijd verschillende wijzigingen aangebracht, naar de mode van die tijd. Zo kunnen schilderingen veranderd zijn in de loop der jaren. Als Niko van Keep met restauratieklokken aan de slag gaat, dan zal hij niet alleen maar letten op het repareren of vervangen van de nodige onderdelen, maar ook op dergelijke details als schilderingen. Je uurwerk is bij hem dus echt in goede handen! Ook als jouw klok op zich nog werkt, is het toch goed om hem eens een keer na te laten kijken, een goede schoonmaakbeurt en onderhoudsbeurt kan voorkomen dat er daadwerkelijk schade zal ontstaan. Voor het opknappen van restauratieklokken kun je dus heel goed bij klokkenmaker Niko van Keep terecht!