Sneller in vorm dankzij fysio IJsselstein

Samenwerking Versterkt!

Sneller in vorm dankzij fysio IJsselstein

Toen onze zoon een ongeluk kreeg, vreesden we het ergste. Als ouders vrees je altijd het ergste natuurlijk, maar wanneer een kind een ongeluk krijgt met een scooter en aangereden wordt door een auto, dan schieten er tal van beelden door je hoofd. Hij heeft meer dan twee maanden in het ziekenhuis gelegen na het ongeluk en kreeg te horen dat er een lange weg van revalidatie wachtte. 

  • Spieren leren gebruiken
  • spieren terug laten komen
  • weer leren lopen
  • en zelfstandig kunnen bewegen

Ik zal niet liegen, het is een hel geweest waarbij we tal van specialisten aan hebben moeten horen over de mogelijkheden, de uitdagingen, de problemen en de kansen. Maar toen we bij fysio IJsselstein aankwamen, hadden we direct het idee dat we op de goede plek beland waren. We kenden fysio IJsselstein nog van het moment dat onze dochter een sportblessure had en doorverwezen werd naar thefitnessstudio.nl. Aangezien onze zoon ook een sporter was voor het ongeluk, leek de fysio IJsselstein ons direct de beste oplossing. Er werd direct gevraagd naar zijn situatie, zijn doelstellingen en de functies die hij al wel herwonnen had, om vervolgens te praten over wat er mogelijk was op korte termijn. Dat werkte goed, de fysio IJsselstein maakte doelstellingen duidelijk op de korte termijn waardoor er direct weer motivatie was.

Ondanks fysio IJsselstein alsnog een bijzonder lange weg

We moeten wel realistisch blijven. Ik heb besloten dit stuk te schrijven om fysio IJsselstein te bedanken, maar een gemakkelijke rit was het niet. De behandelingen van fysio IJsselstein hadden snel effect, maar uiteindelijk moest Jonathan het werk vooral zelf doen. En dat is lastig. Een jongen die altijd gesport heeft, die bijzonder sterk was en de vrouwen gemakkelijk kon versieren, dat was een schriel mannetje geworden die nauwelijks op zijn eigen benen kon staan. Dat gaat je als vader door merg en been, het doet zeer in je ziel. Maar dat laat je niet merken, je blijft meegaan naar fysio IJsselstein zodat er ook na de revalidatieperiode een herstel te zien is. Stapje voor stapje ging het beter, en de fysio IJsselstein begon steeds grotere uitdagingen neer te zetten zodat onze zoon zich steeds meer in moest spannen om de doelstellingen te halen. Nu zit hij aan het einde van het traject, maar de kans is groot dat hij nog langer bij de fysio IJsselstein wil blijven om verder te blijven werken aan zijn lichamelijke herstel.

Mentale schade

Na het ongeluk ben ik online gaan kijken naar de dingen die ik wel en niet moest doen. Ik kwam erachter dat bijna alle websites en ervaringen gaan over de lichamelijke schade en gevolgen. Maar voor onze zoon was de mentale schade veel groter. Hij werd van een man door een ongeluk omgetoverd in een jongetje dat ternauwernood verlamming voorkomen had. Hij moest alles opnieuw leren dankzij de schade aan de hersenen en heeft een bijzonder lange weg moeten maken om weer te kunnen staan waar hij nu is. Dat betekent dat het niet alleen gaat om lichamelijke hulp en trainingen, het gaat in hoge mate ook om het door kunnen zetten en blijven motiveren. Niet alleen door het slachtoffer zelf, maar ook de mensen om hem heen. Je moet je als vader sterk kunnen houden, ook op het moment dat je je machteloos en zwak voelt. Je moet je kind helpen waar mogelijk, ook wanneer hij of zij dat absoluut niet wil. Mijn tip: wees niet te trots om hulp in te roepen, want zoiets kun je echt niet alleen.

Lees meer…