Wat te doen bij een astma aanval bij een kind?

Samenwerking Versterkt!

Wat te doen bij een astma aanval bij een kind?

Een astma aanval bij een kind is een hele nare ervaring. Kinderen kun je vaak nog niet zo goed uitleggen wat er gebeurt en dus raken ze sneller in paniek dan volwassenen die astma hebben. Dit kan de klachten verergeren. Bij de haloclinic weten ze er alles van, en bieden ze een hele prettige behandelingen voor kinderen (en natuurlijk volwassenen) met astma, zodat die astma aanval bij je kind in de toekomst niet meer voorkomt. De haloclinic is namelijk de naam voor een zoutkamer. Bij verblijf in deze zoutkamer adem je minuscule zoutdeeltjes in, die de symptomen van astma reduceren en na enkele keren zelfs volledig kunnen elimineren. Hoe dat kan? De zoutdeeltjes zorgen onder andere voor de volgende reacties:

  • Het lost vastzittend, taai slijm op
  • Het verwijdert ontstekingen in de luchtwegen
  • Het vernietigt bacteriën
  • Het verlaagt het IgE-niveau, zodat het immuunsysteem minder heftig reageert
  • Het herstelt het afweersysteem

Bovendien kan het af en toe verblijven in een zoutkamer ervoor zorgend at je centrale zenuwstelsel kalmeert. Daardoor krijg je meer energie, normaliseert je slaap, en komt ook zo’n astma aanval bij je kind minder vaak voor. Niets dan voordelen dus, het verblijven in zo’n zoutkamer. 

Een astma aanval bij je kind, wat te doen?

Veel dokters schrijven medicijnen uit die je kunt inzetten bij een astma aanval bij je kind. Dit gaat meestal om puffers, oftewel Ventolin, Flexotide of Qvar. Deze medicijnen helpen wel iets, maar hebben vaak heftige bijwerkingen. Een astma aanval bij je kind is heel erg naar, maar als hij door de medicijnen ook nog eens druk, onhandelbaar en agressief wordt, dan wordt natuurlijk niemand daar gelukkiger van. Het is de kunst om de aanval niet te onderdrukken als hij voorkomt, maar deze juist te voorkomen door de longen van binnen te reinigen. Dit kun je doen door je kind met enige regelmaat in de zoutkamer te laten verblijven. Veel kinderen merken al na één keer dat ze veel vastzittend slijm ophoesten en er dingen loskomen. Al na enkele keren kunnen ze vrijer ademen, en komt zo’n heftige astma aanval bij je kind niet meer voor. De benauwdheid kan nog wel een poosje aanhouden, het is een kwestie van volhouden. Als de klachten eenmaal bijna weg zijn kun je je kind nog af en toe terug laten komen om zijn longen schoon te houden. Deze behandelingen zijn dan puur preventief.

Benauwdheid of astma aanval bij je kind

Niet elk kind ervaart weleens een echte aanval van ademnood. Het kan ook zijn dat je zoon of dochter simpelweg in het dagelijks leven weinig lucht krijgt, maar die astma aanval bij je kind nooit echt voorkomt. Dat is eigenlijk alleen maar een voorbode dat het in de toekomst wel mis kan gaan. Neem daarom op tijd de stap om je zoon of dochter in de zoutkamer te laten verblijven. Daarmee zorg je ervoor dat de longen herstellen en verklein je de kans op een daadwerkelijke astma aanval bij je kind in de toekomst. En het mooie van de zoutkamer is dat het geen enkele bijwerking heeft. En dat kunnen we helaas niet zeggen van de chemische medicijnen die dokters voorschrijven.