Zorg goed voor je gebit met een tandarts in Breda

Samenwerking Versterkt!

Zorg goed voor je gebit met een tandarts in Breda

Je melktanden zijn tanden die op den duur worden vervangen door volwassen tanden. Melktanden zijn dan ook tanden waar je niet per se zuinig op hoeft te zijn. Mochten ze in de korte tijd dat ze zich in je mond bevinden beschadigd raken, dan is dat immers helemaal niet erg. Het duurt niet lang voordat deze beschadigde melktand uit je mond valt en er een nieuwe voor de in plaats komt. Maar deze nieuwe tand zal niet meer vervangen worden. Dus zodra je al je melktanden kwijt bent, dan heb je een gebit in je mond waar je het de rest van je leven mee moet doen. Als je die tanden niet goed verzorgt, dan kun je daar problemen mee krijgen. Daarom is de halfjaarlijkse controle zo belangrijk. Als je een gaatje hebt en er op tijd bij bent, dan kan de tandarts in Breda met minimale middelen (en minimale pijn) het gaatje vullen. Maar als je niet naar de tandarts in Breda gaat, dan heb je pas door dat je een gaatje hebt op het moment dat het pijn begint te doen. In dat stadium is het gaatje echter al veel groter en moet een tandarts meer zijn of haar best doen om het gaatje weer te vullen. Ook infecties en tandsteen kunnen door gebrek aan zorg uit de hand lopen. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dus is een regulier bezoek aan de tandarts van groot belang. Het is daarom goed om gebruik te maken van de diensten van Mondzorg Breda. Hier kun je terecht voor de meest basale diensten zoals de halfjaarlijkse controle en mondhygiëne, maar ook voor de meer specialistische zorg zoals:

  • Kroon- en burgwerk
  • Implantaten
  • Zenuwbehandeling

Ook voor een kunstgebit en het onderhoud van dit kunstgebit, kun je terecht bij deze tandarts in Breda. Als je net bent verhuist naar Breda en nog geen tandarts in Breda hebt, dan kun je je inschrijven bij Mondzorg Breda. Het is altijd goed om een tandarts in de buurt te hebben. Mocht je bijvoorbeeld wakker worden met pijn in je mond, dan ben je immers ook dicht in de buurt van een tandarts in Breda. Sommige mensen blijven bij hun oude tandarts als ze verhuizen en dat is hun goed recht. Maar het is natuurlijk niet echt praktisch. Ook voor routine bezoeken, moet je dan toch weer helemaal naar je oude stad of dorp reizen. Als je echter een tandarts in Breda bij de hand hebt, dan kun je tussen de bedrijven door altijd even snel een bezoekje brengen aan de tandartsenpraktijk.

Schrijf je in bij de tandarts in Breda

Mocht je je willen inschrijven, dan kun je dat direct regelen via de website van mondzorgbrabant.nl. Je kunt daar je gegevens invullen om je aan te melden. Voor je eerste afspraak bij de tandarts in Breda kun je een vragenlijst downloaden en invullen. De tandarts kan dan snel zien wat je geschiedenis is wat betreft de behandelingen die je hebt ondergaan.

Spoedhulp nodig? Neem zo snel mogelijk contact op

Bij spoedeisende hulp krijgt een patiënt altijd voorrang. Maar het is verstandig om snel telefonisch contact op te nemen, zodat men je zo goed (en snel) mogelijk kan helpen.