Carrière coaching voor werknemers

Samenwerking Versterkt!

Carrière coaching voor werknemers

Een half jaar geleden heb ik het bedrijf van een concurrent overgekocht. Mijn eigen bedrijf had al jaren een goede positie in de markt, maar het was erg lastig om verder te groeien. Veel klanten bleven bij de bedrijven waar ze op dat moment mee samenwerkten waardoor het lastig was om nieuwe klanten te krijgen. Ik wist dat een van de concurrenten het lastig had en daarom leek het mij een goede kans om dit bedrijf over te nemen. Dit bedrijf had veel overeenkomsten met mijn bedrijf, maar was een stuk kleiner. Na verschillende maanden onderhandelen kon ik het bedrijf kopen voor een goed bedrag, het was een eerlijke deal voor beide kanten. Door de overname zou er veel veranderen voor beide bedrijven, maar gelukkig waren er veel dingen vergelijkbaar. Onze werkwijze was bijna hetzelfde, zodat de werknemers van het andere bedrijf gemakkelijk konden integreren. Door de overname veranderde de structuur van het hele bedrijf en dat was de grootste verandering. Het was erg lastig om iedereen een vergelijkbare baan te geven en op de juiste positie te plaatsen. De eerste maanden na een overname zijn denk ik altijd lastig, maar ik heb het gevoel dat we veel goede stappen hebben gemaakt. Ik wilde graag weten wat de ambities en vooruitzichten waren van de nieuwe werknemers, maar ook voor de bestaande werknemers. Het leek mijn verstandig om gebruik te maken van carrière coaching. Met carrière coaching zou ik goed kunnen inzien wat de verwachtingen en ambities van al de werknemers zijn. Met deze inzichten wilden we een carrièreplan maken voor de werknemers en zouden we kunnen zien of en hoe de werknemers willen doorgroeien in het bedrijf.   

Carrière coaching met de hulp van Smart Coaching & Training

Online zocht ik naar een bedrijf dat kon helpen met carrière coaching en ik vond een aantal bedrijven die dit aanbieden. Het is soms handig om iets als carrière coaching door een ander bedrijf te laten uitvoeren. Deze bedrijven hebben veel ervaring en zijn experts op dit gebied. Daarnaast vinden sommige werknemers het fijn om met iemand van buiten het bedrijf te praten. Een van de bedrijven die direct mijn aandacht greep was Smart Coaching & Training. Op hun website https://www.smartcent.nl/carriere-coaching/ las ik dat ze veel trainingen aanbieden voor bedrijven. Deze trainingen kunnen werknemers helpen om zich te ontwikkelen, maar zijn ook vaak erg handig voor bedrijven. Carrière coaching is vaak erg hulpvol voor werknemers, maar geeft een bedrijf ook veel inzichten. Ik besloot om een gesprek aan te vragen bij Smart Coaching & Training om te zien hoe ze zouden kunnen helpen en wat hun ideeën waren over carrière coaching. Ik had een erg prettig gesprek met dit bedrijf over carrière coaching en besloot daarna om met ze samen te werken. We wilden graag dat de werknemers zich op de juiste manier konden ontwikkelen en daarna klaar zouden zijn om de volgende stap in hun carrière te nemen. Dit zou veel voordelen hebben voor de werknemers, maar ook voor het bedrijf.

Een prettige samenwerking

We werken nu twee maanden samen met Smart Coaching & Training en vinden het een erg prettige samenwerking. De werknemers zijn erg blij met de carrière coaching en wij willen graag dat ze zich ontwikkelen. De eerste resultaten zijn erg positief en de aanpak van dit bedrijf werkt goed. Voor carrière coaching kunnen wij Smart Coaching & Training aanraden.

  • Ze hebben veel ervaring
  • Ze hebben veel verschillende trainingen
  • Het kennismakingsgesprek was erg prettig
  • Voordelen voor werknemers en werkgever
  • De aanpak werkt goed
  • Wij zien positieve resultaten