Een turnkey cleanroom: wat is dat?

Samenwerking Versterkt!

Een turnkey cleanroom: wat is dat?

Een turnkey cleanroom via climatech.nl is meer dan een goed idee. Waarom dat zo is komt straks aan bod. Eerst volgt wat uitleg over wat deze cleanroom eigenlijk inhoudt. Want niet iedereen heeft gehoord van een dergelijke ruimte. Het is een feit dat in veel industrie├źn een stofarme werkruimte vereist is voor het productieproces. In deze gevallen is een turkey cleanroom dan ook onmisbaar. Dit is een kant-en-klaar opgeleverde cleanroom die tevens geheel afgewerkt is waardoor u deze direct in gebruik kunt nemen. U kunt hierdoor beschikken over een ruimte die stofarm is en daarnaast ook nog eens voldoet aan de strenge normeringen die in uw sector bestaan. 

Voor welke aanbieder moet ik kiezen?

Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker, een keuze maken. Vooral de juiste keuze maken is lastig. En het is al helemaal lastig om een goede keuze te maken als het om aanbieders gaat. Naast dat er veel keuze is, bestaat er ook een kans dat de cleanroom niet voldoet aan de eisen. climatech is een van de aanbieders die jarenlange ervaring heeft met het ontwikkelen van turnkey cleanrooms. Deze adviseert u dan ook meer dan graag over de eisen die worden gesteld in de bedrijfstak waarin u werkzaam bent. Het is namelijk zo dat ieder bedrijf een ander productieproces hanteert. Daarom is een cleanroom op maat ontzettend gewenst en eigenlijk niet meer dan een logisch vereiste. Als u bij climatech uw turnkey cleanroom bestelt dan weet u zeker dat u zich geen zorgen hoeft te maken over of uw keuze wel de juiste is geweest.

Waarom is de turnkey cleanroom zo belangrijk?

Het bouwen van een cleamroom kan ontzettend ingewikkeld zijn. Er gaan weken aan voorbereiding aan vooraf en alleen degenen met het meeste verstand ervan kunnen zich erover buigen. Het maken van een turnkey cleanroom is dus niet zomaar voor iedereen weggelegd. Naast dat het bouwen van een dergelijke cleanroom ingewikkeld kan zijn en er uitgebreid vooronderzoek voor nodig is, zijn cleanroom systemen ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Welke sectoren maken er dan intensief gebruik van?
Hierbij valt onder andere te denken aan sectoren als
  • De voedingsmiddelenindustrie
  • Optica
  • Biologie
  • Farmaceutische industrie
  • Fabricage van zonnecellen en halfgeleiders
  • Fabricage van ruimtevaartonderdelen

Zoals uit bovenstaande lijst al blijkt is de turnkey cleanroom onmisbaar in de meeste sectoren. De sectoren uit deze lijst moeten belangrijk werk leveren aan klanten en het is van het grootste belang dat de werkruimte stofvrij en schoon is. Bedenk maar eens hoe het zou zijn als er een ruimte is waar toch stof aanwezig blijkt te zijn en de lenzen die voor u worden gemaakt niet meer bruikbaar zijn. Te bedenken dat op grote schaal wordt geproduceerd zou dit een groot gevolg hebben voor uw bedrijf en uw klanten. De klanttevredenheid zal dalen als gevolg van een vertraagde levering van de juiste lenzen. Dit moet voorkomen worden en dat kan, op deze manier. Om dus te voorkomen dat een dergelijke situatie zich voor kan doen, is het beter om vooraf te kunnen garanderen dat een omgeving daadwerkelijk stofvrij is.