Kom jouw drijfveren ontdekken

Samenwerking Versterkt!

Kom jouw drijfveren ontdekken

Een lusteloos bestaan, dat is waar niemand op zit te wachten. Veel mensen maken het echter toch mee. Ze voelen zich lusteloos, hebben geen energie, gaan met tegenzin naar hun werk en hebben het gevoel dat er geen zingeving in hun leven zit. Het is echter lastig om dit zelf te benoemen. Het gevoel is duidelijk aanwezig, maar welke naam geef je eraan? Welke oorzaak kun je hiervoor bedenken? Waar doe je het nou allemaal voor? En dat laatste, dat is nou precies waar het om gaat. Het is belangrijk om jouw drijfveren te ontdekken. Misschien vraag je je nu af wat drijfveren zijn en als je dat niet precies weet, dan kun je ze ook lastig ontdekken. Je herkent ze simpelweg niet. Drijfveren hebben te maken met:

  • Motivatie
  • Houding
  • Voorkeuren
  • Waarden

Daarbij zijn drijfveren onderhevig aan verandering en heeft niemand één set aan dezelfde drijfveren, maar hebben juist de dingen die je doet verschillende drijfveren. Zo is het belangrijk je drijfveren te ontdekken voor je werk. Welke drijfveren heb je om naar je werk te gaan, om te doen wat je doet en om te blijven waar je bent. Met andere woorden, drijfveren ontdekken is het ontdekken welke motivatie je hebt om je werk te doen. Drijfveren ontdekken betekent dat je erachter komt met welke houding je tegenover je werk en je werkgever staat. En drijfveren ontdekken betekent dat je voor jezelf dieper op zoek gaat naar jouw waarden en normen, maar ook naar de voorkeuren die je zelf hebt. Het is lastig om hier zelf mee aan de slag te gaan. Vooral op het moment dat je tegen een moment aanloopt waarbij het je aan motivatie ontbreekt. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out of, wat tegenwoordig net zo vaak voorkomt, een bore-out. Dit laatste betekent dat je door routine geen uitdaging meer hebt in dat wat je doet. Je bent als het ware verveeld geraakt en ondanks dat je toch goed kunt functioneren is de motivatie weg om je werk goed te doen. Dit laatste is overigens niet alleen van toepassing op werk. Het hele leven staat bol van de motivatie en drijfveren. Drijfveren ontdekken gaat daarmee terug naar de basis van jezelf. Je ontdekt jouw persoonlijke drijfveren die je in jouw leven motiveren te leven op een manier waarop dat voor jou goed voelt. Een diepere bewustwording van wie je bent en waarvoor je staat. Drijfveren ontdekken is dus essentieel voor een goede zelfontwikkeling en voor iedereen goed om eens te doen.

Drijfveren ontdekken via een cursus

Annette Polman heeft een online cursus ontwikkeld onder de naam Wie Ben Ik? Wat Wil Ik?. Zij heeft vanuit haar werk en ervaring voor het Atelier voor Levenskunst veel ervaring op het gebied van drijfveren en het ontdekken daarvan. De online cursus, die wordt aangeboden op www.wiebenikwatwilik.nl, leert je in 12 weken jouw drijfveren te ontdekken. Je gaat terug naar de basis, naar het verkennen van jouw hoofd, hart en ziel. Wie ben je werkelijk. Wat zijn jouw intrinsieke motivaties. Dit komt vanuit geboorte, ervaring en beleving. En welk effect heeft dit op jou.

Het vinden van een balans

Deze intrinsieke motivaties kunnen botsen met emotionele gevoelens en rationele gedachten. Dit is waar het hoofd, het hart en de ziel een balans moeten zien te vinden. Op die manier kun je door je drijfveren te ontdekken een balans aanbrengen, zodat je meer waarde aan de invulling van jouw leven kunt geven. De lessen tijdens de online cursus geven je handvatten en helpen je bij het ontdekken van jouw drijfveren en bij het vinden van een balans hierin. Ontdek zelf wie jij bent en wat jij wilt.